TOKİ'den gazetecilere deniz manzaralı ev geliyor
AA

toki

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti tarafından İzmit'te bir restoranda düzenlenen kahvaltı programında gazetecilerle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, gazetecilerle siyasetçilerin kaderdaş olduğunu belirten Işık, toplantıda gazetecilere bir de konut müjdesi verdi.

Fikri Işık, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin üyelerini konut sahibi yapmak amacıyla 24-25 dönümlük alanı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden TOKİ'ye aktardıklarını bildirdi. Işık, normalde arzularının 2007-2008 yılında gazetecileri konut sahibi yapmak olduğuna işaret ederek, elde olmayan nedenlerle o gün bu projeyi gerçekleştiremediklerini ifade etti.

"MÜKEMMEL BİR YERE KONUT PROJESİ GELİYOR"

Bakan Işık, daha sonra bu projeyi yeniden ele aldıklarını ve "Gazeteci arkadaşlarımızı ev sahibi yapalım" dediklerini anlatarak "Derince Çınarlı mevkisinin hemen üstünde harika bir alanda, deniz manzaralı mükemmel bir yerde 24-25 dönümlük bir alanı Milli Emlak'tan TOKİ'ye aktarıyoruz. Sayın Başbakanımızın imzası bugünlerde çıkacak. Araziyi TOKİ'ye aktardığımız zaman bir de bedelsiz aktarıyoruz. Dolayısıyla fiyatlara sizin için herhangi bir arazi maliyeti etkilenmeyecek. Bunu da sosyal konut olarak ve özellikle bedelsiz yapıyoruz" bilgisini paylaştı.

"TOKİ'YLE EN KISA SÜREDE İHALE İŞLEMLERİNİ YAPACAĞIZ"

Gelecek günlerde bu sürecin tamamlanacağını bildiren Işık, sözlerini şöyle tamamladı: "Tamamlanır tamamlanmaz da TOKİ'yle en kısa sürede ihale işlemlerini yapacağız. Derince ve Büyükşehir Belediyemiz de imar çalışmalarını en kısa sürede tamamlayacak. Benim de arzum 16 Ocak'taki Basın Onur Günü'nde bu projemizin temelini atmış olmak. Zaten temelini attığımız zaman inşallah en kısa sürede evlerimizi bitirir ve sizlere de ailenizle sıcak bir yuvada buluşma imkanı sağlamış oluruz. Şu anda ödediğiniz kiralardan daha uygun taksitlerle inanıyorum ki sizler de ev sahibi olursunuz. Ben de hem şahsım hem partim açısından bir dosyayı daha kapatmanın mutluluğunu yaşamış olurum. Şu an bu durum benim için açık bir dosya. İnşallah bu proje hayata geçtiği gün, biz bu dosyayı kapatmış oluruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)