TOKİ'nin Çeşme'deki konutlarına yoğun ilgi

w

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İzmir'in Çeşme ilçesinde yerel mimariyle yaptığı konutların bölge halkından yoğun ilgi gördüğü bildirildi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, ilçedeki sosyal konut projesinin Türkiye'de bir örnek oluşturduğunu, yerel unsurları ve yatay mimariyi barındıran projelere ülke genelinde devam ettiklerini ifade etti.

Turan, talep örgütlenmesi yöntemi ile başlattıklarını projeyle ilgili önemli geri dönüşler aldıklarını belirterek, "Çeşme'deki sosyal konut projelerimize yoğun bir ilgi var. Vatandaşlarımızın kaymakamlığımıza başvurusuyla bir talep projesi olarak İzmir Çeşme Sosyal Konut Projesi'ni hayata geçirdik. Kısa süre içinde tamamlayarak hak sahiplerimize noter huzurunda 'Konut Belirleme Kurasını' takiben güzel evlerini teslim edeceğiz" diye konuştu.

"KENTE DEĞER KATIYOR"

Kentlere yatay planlama, semt kültürü ve yöresel unsurların değer kattığına dikkati çeken Turan, "Sadece Çeşme'den ilgi gelmiyor. İzmir'in çeşitli bölgelerinden vatandaşlarımızın talepleri geliyor. Özellikle projemizin tanıtımından sonra vatandaşlarımızın olumlu görüşleri oldu. Çeşme Sosyal Konut projesi Türkiye için örnektir" diye konuştu.