TOKİ'nin Yunusemre projesi 2 ay içinde ihaleye çıkıyor
İHA

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, TOKİ ile birlikte Akgedik Mahallesi’nde hayata geçirecekleri 5 bin 500 konutluk projenin ilk etabında inşa edilecek bin 150 konut için, 8 bin 312 kişinin başvurduğunu söyledi.

İLK ETAPTA BİN 150 KONUT İNŞA EDİLECEK

Çerçi, ayrıca iki ay içerisinde ihaleye çıkılacağını belirterek, ikinci etap çalışmaların da başladığını kaydetti. Yunusemre Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle Akgedik Mahallesi’nde hayata geçirilecek toplu konut projesinin ilk etabı için alınan başvurular sona erdi.

TOKİ'nin Yunusemre projesi 2 ay içinde ihaleye çıkıyor

Yunusemre Belediyesi tarafından 5 bin 500 konutluk proje kapsamına ilk etapta inşa edilecek bin 150 konut için alınan 8 bin 312 başvuru Toplu Konut İdaresi’ne gönderildi. Bin 150 konutun 935 adedi 2+1, 206 adedi ise 3+1 şeklinde olduğu belirtildi. Bu kapsamda 4 bin 211 kişinin 2+1 konut tipi için, 4 bin 101 kişinin ise 3+1 konut için başvuru yaptığı bildirildi.

İKİ AY İÇİNDE İHALEYE ÇIKIYOR

Mahalle mahalle başvuru sonuçlarına ulaşıldığını belirten Başkan Çerçi, “2+1 konut başvurularında, ilçemiz mahalleleri arasında Yeni Mahalle 245 başvuru ile en çok başvurunun olduğu mahalledir. 3+1 konut başvurularında ise Güzelyurt Mahallesi 276 başvuru ile en çok başvurunun olduğu mahalledir. Yunusemre ve Şehzadeler ilçelerinde ikamet eden dar gelirli vatandaşlara açılan başvuruların yüzde 65 Yunusemre ilçesinden, yüzde 35’i ise Şehzadeler ilçesinden yapılmıştır. Başvuru sonuçları bugün itibariyle Toplu Konut İdaresine iletildi. 2 ay içinde ihaleye çıkılıp kuralar çekilecek. Bunun yanında ikinci etap çalışmalarının başladığının müjdesini de vermek istiyorum" şeklinde konuştu.

TOKİ'nin Yunusemre projesi 2 ay içinde ihaleye çıkıyor

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Başkan Çerçi açıklamalarını şöyle devam ettirdi, "TOKİ Projesinin ilk etabına yoğun ilgi gösteren vatandaşlarla bire bir temas kuruldu. Başvurular için gelen vatandaşlarımızın yaşadığı heyecan ve mutluluğa ortak olmak doğrusu bizleri de son derece memnun etti. Biz milletimize hizmet yoluna çıkarken evsiz vatandaşlarımızı ev sahibi yapacağız diyerek söz vermiştik. Allah’a hamdolsun ki şimdi bu sözümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Yunusemre belediyesi neyi nerde nasıl ve ne zaman yapacağını çok iyi bilen bir belediyedir. Bir buçuk yıllık yeni bir belediye olmamıza rağmen 10 yıllık bir belediyenin hayata geçiremediği projeleri bir bir hayata geçiriyoruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)