Tolga Zengin kimdir

Tolga Zengin kimdir

10 Ekim 1983 yılında Artvinin Hopa ilçesinde dünyaya gelen Türk futbolcu. Mevkisi kaleciliktir. Kariyerine amatör olarak Trabzon idman ocağında başlayan Zengin 1998 yılında Trabzonspor altyapısında forma giymeye başladı. Bu yıldan sonra 2003 yılına kadar PAF takım formasını giyen Tolga Zengin burdan A takıma yükseldi.

Fakat A takıma çıktığı yıl sezon başındaki kapmta istenileni veremeyen Tolga tekrar PAF takıma gönderildi. A Takımdaki ilk lig maçına 2 ekim 2005de Galatasaray maçıyla çıktı. Bu maçt 4 gol yedi ve maç Galatasarayın lehine 4-1 sonuçlanmıştı.

Bu maçtan sonra 5 şubat 2006 tarihinde 2-1 kazandıkları MKE Ankaragücü maçına kadar forma şansı bulamayan Tolga 2006-07 sezonunda Jefferson'dan kaleyi devraldı ve o sezon ligde 18 maçla tamamlamıştı.

2008-09 sezonunda Tony Sylva'nın transfer edilmesine karşın lisans sorunu yüzünden sezona birinci kaleci olarak başlamıştır. Rüştü Reçber tarafından kendisinin veliahtı olarak gösterilen Tolga 7. haftada 3 gol yediği Galatasaray maçından sonra kaleyi Tony Sylva'ya teslim etmek zorunda kaldı ve ardından hazırlık maçlarında bile forma şansı verilmemişti. Ardından Trabzonspor'un 1. kalecisinin 12 Mart 2011 tarihinde sakatlanmasıyla, ligin geri kalan kısmında Trabzonspor kalesini korudu. 2011-2012 sezonunda İnterle oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçındaki gösterdiği başarılı performansı sayesinde haftanın oyuncusu seçilmişti.

A Milli Takım formasını ilk kez 12 Nisan 2006 tarihinde Azerbaycan ile oynanan ve 1-1 biten dostluk maçında giydi. Tolga, Fatih Terim tarafından Rüştü ve Volkan'ın ardından üçüncü kaleci olarak 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna çağrıldı ve turnuvanın yarı final maçında Almanya ile oynanan maçta sakat ve cezalı futbolcuların çokluğu nedeniyle başka pozisyonda oynatılması düşünüldü ancak daha sonra bu uygulamaya gerek kalmamıştır.

Annesinin kanser tedavisine İstanbul'da devam etmesiyle Trabzon'dan ayrılıp annesiyle daha iyi ilgilenebilmek için İstanbul gelen Tolga Zengin 6 Temmuz 2013 tarihinde Beşiktaş spor külübüne transfer olmuştur. Tolga Zengin 2.750.000 EURO'ya Beşiktaş spor külübü ile 4 yıllık sözleşmeye imza atan Tolga, Beşiktaş'ın vazgeçilmez as kalecisi olmayı başarmıştır. 12 Aralık 2013'te annesini kaybetmiştir. Buna rağmen ilk maça çıkan Tolga Zengin, kalesini başarıyla korumuştur. Siyah-beyazlı ekipte bir çok fedekarlıkla birlikte sonuna kadar kalesini savunmaya devam etmektedir.