Tolkien'ın ilk kez yayınlanan Orta Dünya haritaları
Detay Haber

lord-of-the-rings

Özellikle Hobbit filmi ile birlikte ülkemizdeki ününü son derece arttıran Lord of The Rings serisi, şu an dünyanın en iyi yazılmış film serilerinden birisi olmasına rağmen (bence en iyisi) seri yeni yazılmış değil. Lord of The Rings'in yazarı J.R.R Tolkien, bu seriyi 1937 ve 1949 yılları arasında yazmıştır. Tolkien'ın 1892 doğumlu bir İngiliz yazar olduğu düşünülünce bu serinin yazım tarihinin bu kadar eskilere dayanması çok şaşırtıcı değil.

Tolkien'ın ilk kez yayınlanan Orta Dünya haritaları

ORTA DÜNYA EVRENİ

Lord of The Rings serisi, televizyonda gördüğümüzde çok daha fazlasına sahip bir seri. Serinin ilk kitapları olan ve "Lord of The Rings" adının yakıştırıldığı yüzüğün yok edilişini konu alan kitaplar, söylenene göre Tolkien'ın ilk yazdığı kitaplar. Tolkien bu evreni yaratmaya başladıktan sonra evrende bulunan yaratıkların oraya nasıl geldiklerine dair bir açıklama yapması gerektiğini düşünmüş. Bu serilerin ardından da Lord of The Rings evreninin nasıl oluştuğunu, tanrıları ve ırkları anlatan kitabını, yani Silmarillion'u yazmış.

ELLE ÇİZİLEN HARİTALAR

Tolkien'ın bu hikayeleri anlatırken okuyucuların görebilmesi kafalarında canlandırabilmeleri için kitaplarında kullandığı haritalar, o tarihlerdeki imkansızlıklar nedeniyle elle çizilmiş. Bu haritaları son derece titizlikle çizen Tolkien, serinin ne kadar orijinal olduğunu bu görsellerle bizlere tekrar kanıtlıyor.