Toplumun şiddete karşı kadın ve erkek ayrımı

Londra'da, kalabalık ve merkezi bir alanda uygulanan deneyde, sevgili rolündeki kadın ve erkek oyuncular etraftakilerin de duyabileceği tonda birbirleriyle tartışmaya başlıyor ve bir süre sonra bu tartışma şiddet uygulamaya kadar varıyor. O anlar ise çevreye yerleştirilmiş gizli kameralar tarafından kaydediliyor.

Toplumun şiddete karşı kadın ve erkek ayrımı

KIZA BAĞIRAN SEVGİLİYE TEPKİ VERİLİYOR

İlk aşamada, oyuncu çiftten erkek baskın olan rolü üstleniyor ve kız arkadaşına bağırıp çağırdıktan sonra insanların ortasında tartaklamaya başlıyor.Bu davranışlara çevrede bulunan insanlardan anında tepki geliyor. Erkek olan oyuncu, polis çağrılmakla bile tehdit ediliyor.

ŞİDDETE TEPKİDE KADIN VE ERKEK AYRIMI

KADININ ŞİDDETİNİ GÜLÜMSEYEREK KARŞILIYORLAR

Ancak roller değişince, yani bağırıp çağıran ve herkesin arasında sevgilisini tartaklayan kadın olunca, çevredeki insanların bu olaya karşı tepkileri de değişiyor. Hemen yakınlarında bir kadının bir erkeğe şiddet uyguladığını gören insanlar bu olayı gülümseyerek ve alaya alarak seyretmeye başlıyor.

KADINLAR TARAFINDAN ŞİDDET GÖREN ERKEK ORANI

Gizlice çekilmiş bu görüntülerden oluşan video çok çarpıcı bir istatistikle son buluyor: 'Dünyada kadınlar tarafından şiddet gören erkeklerin oranı %40'

Bu ilginç video kısa zamanda internet ortamında hızla yayıldı ve en çok paylaşılanlar arasına girdi.