Torununu öldüren dede yakalandı

Torununu öldüren dede yakalandı

Olay, Yumurtalık ilçesinin Yeniköy Mahallesi'nde 21 Ocak 2013 tarihinde meydana geldi. İddiaya göre, Ali Filik (26) gece 02.00 sıralarında dedesi Ali Cabbar Filik'in (74) evine gelerek para istedi. Ancak dede para vermek istemeyince torunu ile arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü.

PARA İÇİN TORUNUNU ÖLDÜRDÜ

Bunun üzerine dede ruhsatlı silahıyla torununa 7 el ateş etti. Vücuduna 7 kurşun isabet eden Ali Filik, olay yerinde hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan ve jandarma tarafından her yerde aranan katil zanlısı dedenin bugüne kadar izine rastlanmadı. Önceki gün Gürcistan'a kaçmak isteyen Ali Cabbar Filik'in gösterdiği sahte kimlikte kişinin aranması olduğu ortayı çıktı. Bunun üzerine yaşlı adam gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada suçunu itiraf eden katil zanlısı dede asıl kimliğini açıkladı.

"YAKALANMAMAK İÇİN 6 MİLYON LİRA HARCADIM"

Ali Cabbar Filik'in ifadesinde, "Torunumu çok seviyordum. Ama o sürekli benden para ve arsa istiyordu. Olay günü kendisi alkollüydü. Benimle tartışmaya başladı. Sinirlerime hakim olamadım ve silahımla ateş ettim. Benim adımı taşıyan torunumu öldürdüğüm için çok pişmanım. Keşke onun istediği para ve arsayı kendisine verseydim. Yakalanmamak için 6 milyon lira para harcadım" dediği öğrenildi.