Total'ın CEO'su uçak kazasında öldü

total ceo

Rus haber ajansı İnterfax'ın haberine göre Moskova, Vnukovo Havalimanın'ndan kalkış yapan uçağın iniş takımları pistteki kar temizleme aracına çarptı.

Bunun üzerine pilot, havalanan uçağı tekrar piste indirmek istedi. Ancak Falcon 50 tipi özel uçak acil iniş sırasında piste çakılarak infilak etti.

Kaza sırasında uçaktaki tek yolcu olan Fransız petrol şirketi Total'in 63 yaşındaki CEO'su Christophe de Margerie yaşamını yitirdi.

Ünlü işadamının yanısıra pilot ve iki mürettabat da öldü.

Havaalanı temsilcisi Elena Krılova, yaptığı açıklamada ölen VIP yolcunun kimliği ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bu gece kar temizleme aracına çarparak kaza yapan uçakta üç mürettebat ve bir yolcu hayatını kaybetti. Ben uçakta bulunan yolcunun TOTAL'in Başkanı de Margerie olduğunu teyit edebilirim" dedi.

THY'nin de kullandığı havaalanında kaza sonrası birçok uçuş ertelenirken, şuanda havalanın normal seyrinde çalışmaya başladığı ve bu ertelemelerden THY uçaklarının etkilenmediği belirtildi.

LAKABI "KOCA BIYIK"

De Margerie, 2007 yılından bu yana Avrupa'nın üçüncü en büyük petrol şirketi Total'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Şirket de ölüm haberini teyit etti.

Uçak, Moskova'dan Paris'e gitmek üzere yola çıkmıştı.

Christophe de Margerie, mezun olduğu 1974'ten bu yana Total şirketleri grubunda çalışıyordu. 63 yaşındaki yöneticinin işyerindeki lakabı "Koca Bıyık" idi.

Shell petrol şirketinin eski yöneticisi John Hofmeister, de Mergerie'nin ölümüyle ilgili BBC'ye "Hem bu endüstri için, hem de bu endüstrinin geleceği için çok büyük bir kayıp" yorumunda bulundu.