Trabzonspor bir puanla başladı

Trabzonspor bir puanla başladı

Spor Toto Süper Lig açılış haftasında Kayseri Erciyesspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Kadir Has Stadı'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu'ndan hakem Ali Palabıyık'ın düdük çaldığı karşılaşma golsüz eşitlikle sona erdi.

Maça Bosingwa ve Cardozo'da yoksun çıkan Trabzonspor, 90 dakika boyunca etkili olmakta zorlanırken, maça damga vuran olay topun 2 kez direkten dönmesi oldu.

Karşılaşmaya iki takım da iyi başlayamazken, zaman zaman Erciyesspor'un etkili olduğu dakikalar yaşandı, bazı bölümlerde ise Trabzonspor, oyunun kontrolünü eline geçirdi ve skor üstünlüğünü almak için uğraş verdi.

İlk yarının ortalarında Deniz Yılmaz'la net bir pozisyondan yararlanamayan Trabzonspor, bu pozisyon haricinde gole yaklaşmakta sıkıntı çekti. Cardozo'nun yokluğunda gol yollarında oldukça zorlanan Bordo Mavili ekip, maçı skor üretemeden noktaladı.

Karşılaşmanın ayrıntıları için tıklayınız...

İLHAN'IN ŞUTU DİREKTEN DÖNDÜ

İkinci yarıda da ortada görünen mücadele iki ekibin de lige hazır bir görüntü vermemesi olarak yorumlanabilir. Maçın son bölümünde ev sahibi avantajını da kullanana Erciyesspor, Onur Kıvrak'ın koruduğu Trabzonspor kalesine daha fazla gitti ancak aradığı golü bir türlü bulamadı.

İlhan Parlak'ın 79. dakikada kullandığı serbest vuruşta top üst direkten oyun alanına döndü. Maçın en önemli pozisyonu olarak adlandırılabilecek bu atak da golsüz sonuçlandı. Kalan dakikalarda da maçtaki vasat görünüm devam etti ve taraflar birer puana razı oldu.

Ligin ilk maçından 1 puanla ayrılan Trabzonspor, ligin 2. haftasında Fenerbahçe ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak. Kayseri Erciyesspor ise deplasmanda Gaziantepspor'a konuk olacak.