TRTWORLD kara propagandanın önüne geçti
AA

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını dünyaya duyuran TRT'nin İngilizce kanalı TRTWORLD, yaptığı yayınlarla doğru bilgileri izleyicisine ve rakiplerine an be an aktararak Türkiye hakkında yapılabilecek algı operasyonlarına engel oldu.

TRTWORLD kara propagandanın önüne geçti

"AMACIMIZ BİLGİ KİRLİLİĞİNİ ÖNLEMEK"

Yaklaşık 20-25 dakika içinde olay yerine intikal ettiklerini belirten TRTWORLD Haber Müdürü Fatih Er, "Buradaki amacımız aslında 'haberi en hızlı biz vereceğiz, biz duyuracağız'dan ziyade, bilgi kirliliğini önlemek. Türkiye üzerindeki son gelişmeleri biliyoruz. Bildiğim kadarıyla Türkiye'de yaklaşık 750 yabancı gazeteci var. Bunların hepsi buradan haber geçiyor. Biz istedik ki bilginin kaynağı biz olalım. Eğer bilginin kaynağı başkaları olursa, istedikleri gibi o noktada dünyada algı yönetimi yapabilirler. Doğru, gerçek ve hızlı bilgiyi biz verelim istedik ve bu anlamda başarılı olduğumuzu da düşünüyorum." diye konuştu.

"CESET, İNSANIN İÇİNİ ÜRPERTECEK BİR GÖRÜNTÜ VERMEDİLER"

Brüksel'de de geçen haftalarda bir patlama yaşandığını hatırlatan Er, "Dünya televizyonlarını hepimiz merakla açıp izledik ve herhangi bir şey görmedik oralarda. Ceset, insanın içini ürpertecek bir görüntü vermediler. Ama Türkiye'ye geldiğinde öyle olmuyor. Biz buna çok dikkat ediyoruz. Bu tür görüntüleri kanal olarak biz vermedik. Haberin içini dolduracak genel görüntüler verdik ve dünyaya servis ettik. Bizim görüntülerimizi, Avustralya'dan Channel 7'den Kanada'daki lokal bir televizyona kadar, CNBC-E'den ABC televizyonuna kadar hatta CNN International'a kadar bizim yayınımızı aldılar ve kendi yayınlarına verdiler." dedi.

TRTWORLD kara propagandanın önüne geçti

"HABER MERKEZİ TELEFON YAĞMURUNA TUTULDU"

TRTWORLD Yayın Müdürü Resul Serdar Ataş da böyle bir saldırının bir kez daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Ataş, "TRTWORLD haber merkezi telefon yağmuruna tutuldu. Sadece Avustralya'dan 11 haber kanalı bizi aradı, muhabirlerimizle bağlantı yapmak istedi, editoryal yardım istediler. Amerika'dan, Kanada'dan, İngiltere'den,Fransa'dan, Pakistan'dan, Hindistan'dan, Bangladeş'ten, Tayland'dan onlarca haber kanalı bizi arayıp, haber kaynağı olarak kullandılar. Türkiye'nin hassasiyetlerini bilen TRTWORLD kadrosu, böylesi büyük bir krizde birincil kaynak oldu. Bilgiler, dünya medyasına sağlıklı, hakkaniyetli ve doğrulanmış bir şekilde gitti.

TRTWORLD TARİHİ BİR MİSYONU YERİNE GETİRDİ

Birkaç saat boyunca birilerinin kendi ajandalarını Türkiye'ye dayatmasını önüne geçildi. TRTWORLD tarihi bir misyonu yerine getirdi. TRTWORLD uluslararası medya için bir kaynak oldu ve olmaya da devam edecek. Türkiye hakkında oluşmuş yanlış algılar var ve bu algıları biraz da uluslararası medya besliyor. Hız ve doğruluk arasında tercih yapmak zorunda kaldığımızda doğruluğu tercih eden bir haber merkeziyiz. TRTWORLD güvenilir bir haber kaynağına dönüştü. Bizim verdiğimiz bilgilerin doğruluğu onların da bizi takip etmesini sağladı." diye konuştu.


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)