Trump ABD Hazine Bakanlığı için adayını açıkladı
AA

Açıklamada, Hazine Bakanlığı için aday gösterilen Mnuchin için "Steve Mnuchin dünya standartlarında bir finansör, bankacı ve iş adamı olarak milyonlarca istihdam yaratacak dinamik ve büyüyen bir ekonomi yaratmamızda  anahtar rol oynayacak. Mnuchin'in uzmanlığı ve büyüme yanlısı fikirleri kendisini Hazine Bakanı görevi için ideal bir aday yapıyor." ifadelerine yer verildi.

Mnuchin ise konuya ilişkin açıklamasında, bu göreve aday  gösterilmesinden onur duyduğunu belirterek "Ekonominin düzeltilmesi için ne  yapılması gerektiğini biliyorum. Başkan seçilen Trump'ın iyi ücretli istihdam  olanakları yaratacak ve Amerikalı işçileri koruyacak cesur ekonomi politikalarını  uygulamasına yardım etmek için sabırsızlanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Trump ABD Hazine Bakanlığı için adayını açıkladı

HOLLYWOOD FİLMLERİNİN FİNANSÖRÜ

Trump'ın seçim kampanyasının ulusal finans direktörü olan olarak görev  yapan Mnuchin, Wall Street kariyerinin yanı sıra yüksek profilli Hollywood  filmlerini finanse etmesiyle tanınıyor. İntihar Timi, Çılgın Max: Öfkeli Yollar  ve Keskin Nişancı, Mnuchin'in son yıllarda finanse ettiği filmler arasında  bulunuyor.

ABD Senatonun onaylaması durumunda Hazine Bakanı olacak Mnuchin'in  mücadele etmek zorunda kalacağı en önemli sorunların başında ülkenin giderek  artan bütçe açığı ve gelir dağılımı eşitsizliği geliyor. Ayrıca, Trump'ın Çin'e  kur manipülasyonu dolayısıyla uygulamayı taahhüt ettiği yaptırımlar, yeni Hazine  Bakanının görev alanına girecek.

DEMOKRATLAR KARŞI ÇIKABİLİR

Öte yandan, Steven Mnuchin'in 2009-2015 arasında sahip olduğu OneWest  Bankası'nın konut kredilerinde usulsüzlük yapmış olmasının Senato'da özellikle  Demokratların muhalefetine neden olabileceği belirtiliyor.

Goldman Sachs'te babasının yerini doldurarak ortak olan Mnuchin, 2008'de finansal krizden ötürü batan IndyMac Bankası'nı 1,55 milyar dolara satın alarak adını OneWest olarak değiştirmişti.

Mnuchin, federal hükümetin usulsüzlük suçlamalarını kabul eden bankayı  2015'te 3,4 milyar dolarla aldığının neredeyse iki katına  satmıştı.

Bu arada, başkanlığı statüko karşıtı duruşuyla kazanan Donald Trump  yönetiminde, Mnuchin'in Goldman Sachs geçmişli ikinci isim olması da eleştirilere  neden oldu. Trump, başkanlık seçimlerinin ardından kısa süre sonra baş strateji  danışmanı olarak eski Goldman Sachs çalışanı Stephen Bannon'ı seçmişti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)