Trump, Güney Kore lideriyle görüştü
AA

Beyaz Saray'dan yapılan iki ayrı yazılı açıklamada, Trump'ın Kuzey Kore'nin 3 Eylül'deki hidrojen bombası denemesine karşı Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Almanya Başbakanı Angela Merkel telefon görüşmeleri yaptığı, liderlerin Kuzey Kore tehdidine karşı ortak tavır içinde olunduğu bildirildi.

KUZEY KORE'YE BASKIYI ARTIRMA SÖZÜ

Trump-Moon görüşmesinde Kuzey Kore'nin tüm dünyaya karşı bir tehdit oluşturduğuna vurgu yapıldığı belirtilen açıklamada, "İki lider, ellerindeki tüm araçları kullanarak Kuzey Kore üzerindeki baskının artırılması konusunda anlaştı." ifadesi kullanıldı.

GÜNEY KORE'YE YENİ SİLAH SATIMI

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya ve Güney Korenin, ABD’den ileri teknolojiye sahip silah alımında ciddi bir artışa, yani, Güney Kore ile olan silah yeni silah ticaretineizin verdiğini Twitter’dan duyurdu.

Trump, Güney Kore lideriyle görüştü

Bunun yanı sıra, bu sabah  ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Dünya, Kore Yarımadasındaki nükleer silahların yok edilmesini istiyor; bunun için diplomatik çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz.” denildi.

Trump, Güney Kore lideriyle görüştü

MERKEL GÖRÜŞMESİNDE BM'YE İŞARET EDİLDİ

Trump ile Merkel arasındaki görüşmeye ilişkin açıklamada ise "Her iki lider, Kuzey Kore'nin süregelen kayıtsız ve tehlikeli adımını kınadılar.  Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki yakın koordinasyonun önemine dikkat çektiler. Başkan Trump, bu son provokasyonun, sadece uluslararası toplumun Kuzey Kore'nin yasak eylemlerine karşı kararlığını artırmaya hizmet edeceğini vurguladı." ifadesi kullanıldı.

Görüşmede, Kuzey Kore'ye karşı tüm seçeneklerin masada olduğunun ifade edildiği de belirtildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)