Trump Maduro'nun çağrısına cevap verdi
ensonhaber.com

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin ardından Venezuela’ya da tehdit yağdırdı. Trump, Venezeula’ya askeri müdahalenin ihtimaller dahilinde olduğunu söyledi.

Trump Maduro'nun çağrısına cevap verdi

Amerikalı başkanın bu tehdidi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun kendisine meydan okuyan tavırla görüşme talebinde bulunmasının ardından geldi.

"ASKERİ MÜDAHALE DE SEÇENEKLER ARASINDA"

Trump, “Venezuela için bir çok seçeneğimiz mevcut. Bunlar arasından askeri müdahaleyi gözden çıkarmayacağım. Venezuela için bir çok yol izleyebiliriz. Komşumuz olan bir ülke ve biz biliyorsunuz, dünyanın her yerindeyiz. Dünyanın en uç köşelerinde, çok uzaklarda askerlerimiz var. Venezuela da çok uzak değil. Oranın halkı çile çekiyor, insanlar ölüyor. Venezuela için bir çok seçeneğe başvurabiliriz ve gerekirse askeri müdahale de bu seçenekler arasında” diye konuştu.

Trump Maduro'nun çağrısına cevap verdi

"İŞTE KARŞINIZDAYIZ"

Nicolas Maduro, Kurucu Meclis’te yaptığı ilk konuşmasında Donald Trump ile görüşmek istediğini ifade etmiş ve bunun sağlanması için bakanlarına talimat vermişti. Maduro Amerikalı lidere, “eğer bizim ülkemizle bu kadar yakından ilgiliyseniz işte karşınızdayız” diyerek seslenmişti.