Trump: Meksika sınırında istila yaşanıyor
ensonhaber.com

ABD-Meksika sınırına düzenlediği gezi sonrası Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, sınırda yaşananları ‘istila' olarak nitelendirdi. Duvar inşanın gerekliliğini yineleyen Trump, duvar inşa edilmediği müddetçe ABD topraklarının güvende olamayacağını savundu.

Trump: Meksika sınırında istila yaşanıyor

"BU DUVAR ÇOK ÖNCEDEN İNŞA EDİLMELİYDİ"

Trump, "Çelik bariyer ya da duvar, geçmiş hükümetlerin çok önceden inşa etmesi gerekirdi. Onlar hiçbir zaman yapmadı ama ben yapacağım. Duvar olmadan ülkemiz güvende olamaz. Suçlular, çeteler, insan kaçakçıları, uyuşturucu ve daha pek çok bela kolayca sınırlarımızdan içeri sızmakta. Bu duruma son verilmeli." ifadelerine yer verdi.

Trump: Meksika sınırında istila yaşanıyor

"BİR İSTİLA VAR"

Temsilciler Meclisi ve Senato'daki Demokratların oylarıyla duvar için gerekli fonun sağlamasının önüne geçilmesi sonrası, Twitter üzerinden açıklamalarda bulunan Trump, "Güney sınırımızda insani kriz. Sınırdan daha yeni döndüm ve sınırdaki durum herkesin tahmin edebileceğinden çok daha kötü, bir istila! Sayısız defa sınırda bulundum, ağlak Demokratlar Chuck Schumer ile Nancy Pelosi durumun ne kadar kötü olduğunu ve tüm ülke için nasıl bir tehlike arz ettiğini bilmiyorlar." dedi.

Trump: Meksika sınırında istila yaşanıyor

MEKSİKA DUVARI YÜZÜNDEN HÜKÜMET KAPALI

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer'in, Trump'ın duvarın inşası için istediği 5.7 milyar dolarlık fon talebine boyun eğmeyi reddetmesi sonrasında hükümet kapanmıştı.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO