Trump mitingi öncesi Phoenix sokakları karıştı
ensonhaber.com

ABD'de ırkçılık fırtınası dinmek bilmiyor. Virginia merkezli eylemler ülke geneline yayılırken, olaylar önüne geçilemeyecek bir hale geldi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Phoenix'de yapacağı miting öncesi çatışmalar yaşandı.

SAATLER KALA SOKAKLAR KARIŞTI

Mitingin gerçekleşeceği alanda toplanan Trump karşıtları bir araya gelerek ABD Başkanını protesto etti. Öfkeli kalabalık ırkçılıkla suçladıkları Trump için "ırkçılığı bırak,KKK, Irkçılık ve Trump'ın ABD'de yeri yol ,siyahilerin yaşamları da değerlidir" sloganları attı.Yer yer göstericiler karşıt gruplar ile sözlü çatışmalar yaşadı.

Trump mitingi öncesi Phoenix sokakları karıştı

Trump mitingi öncesi Phoenix sokakları karıştı

Trump mitingi öncesi Phoenix sokakları karıştı VİDEO

Bu arada ıkrçılık karşıtı John Brown Silah Kulübü üyesi bir grup, silahları ve tüfekleri ile miting alanına gelerek gövde gösterisi yaptılar. Silahlarla alanda bulunulmasının Trump'a karşı gövde gösteririsi olarak yorumlandı.

Trump mitingi öncesi Phoenix sokakları karıştı

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Bariyerlerle örülen alanda polis sayısı olduklça fazlaydı. olası bir tehlike durumuna karşı güvenlik amacıyla hazırda bekleyen tam teçhizatlı polislerlere havadan da helikopterler eşlik etti.

POLİSTEN GAZLI MÜDAHALE

Trump'ın alana gelmesiyle ortalık daha da karşıtlı. Protestonun dozu artınca polis devreye girdi, alan, yer yer sert müdahalelere sahne oldu.

Polis ekipleri protestocuların üzerlerine gaz bombalarını ateşledi, ortalık dumana boğuldu. Dumandan etkilenen göstericiler bağırış çağırış ile kaçıştı.  Polisin alanı gaza boğduğu o anlar kameralara yansıdı.

Trump mitingi öncesi Phoenix sokakları karıştı

POLİS TAM 12'DEN VURDU

Göstericilerin üzerlerine ABD polisleri biber gazlarını yağdırırken, gaz maskeli bir gösterici polisin attığı gaz bombalarını ayaklarıyla uzaklaştırmaya çalışıyordu. Durumu farkeden polisler göstericiyi alandan uzaklaştırmak için tam üzerine gaz bombalarını ateşledi.

Kapsüllerden birisi göstericinin kasıklarına isabet etti. Bir anda yere yığılan adam acı içersinde kıvranmaya başladı. Bir başka protestocu tarafından yerden kaldırılan adam güvenli bir yere çekildi. O anlar kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Trump mitingi öncesi Phoenix sokakları karıştı

Gezi olayları sırasında Batı medyası biber gazı kapsüllerinin eğik atış (45-50 derecelik açı) yaparak kullanması gerektiğini vurguluyordu. Fakat ABD'deki olaylarda polis bunu pek umursamıyor.

Trump protestosunda göstericinin gaz fişeği ile vurulma anı VİDEO