Trump ve Clinton son kez kozlarını paylaştı
AA

Fox News sunucusu Chris Wallace'ın moderatörlüğünde, Las Vegas'ta bulunan Nevada Üniversitesi'nde yapılan son Clinton-Trump münazarasından önemli ayrıntılar..

Clinton ve Trump, kürtaj, sivil silahlanma hakkı ve Rusya lideri Putin üzerinden tartıştılar.

Trump ve Clinton son kez kozlarını paylaştı

Clinton, kadın ve LGBT hakları üzerine yoğunlaşırken, Trump sözü sivil silahlanma hakkına çevirdi.

Trump ayrıca, seçimlerin hileli olacağını iddia ettikten sonra, seçim sonuçlarını kabul edeceğini söylemeyi reddetti.

Cinsel saldırı iddiaları sonrası anketler, Trump'ın kaybedeceği yönünde.

Trump ve Clinton son kez kozlarını paylaştı

TRUMP'TAN CLİNTON'A: NE PİS KADIN

Donald Trump, Hillary Clinton kendisi hakkındaki vergi kaçırma iddialarını yeniden güdeme getirirken, kendini tutamayarak "ne pis kadın" tabirini kullandı.

CLİNTON: TRUMP PUTİN'İN KUKLASI OLACAK

Trump, seçilmesi halinde kürtajın yasal olmaktan çıkarılacağını söyledi.

Clinton ise Trump'a Putin üzerinden yüklenerek, "Putin Trump'ın kazanmasını istiyor. Çünkü ABD Başkanlığında bir kukla görmek istiyor." dedi.

Trump, "Putin'i tanımam. Benim hakkımda güzel şeyler söyledi" şeklinde karşılık verdi.

Clinton ve Trump arasında Putin tartışması

"BEN BİN LADİN'İN PEŞİNDEYKEN SEN.."

Trump ayrıca, seçilmesi halinde Meksika sınırına duvar ördüreceği vaadini yinelerken, "Bazı kötü İspanyollar var, onları bu ülkeden çıkaracağız" dedi.

Clinton'ın 30 yıllık politik kariyerini eleştiren Trump'a Clinton, "Ben Bin Ladin'in yakalanması için çalışırken sen, The Celebrity Apprentice'teydin" şeklinde karşılık verdi.

Clinton: Kayıt dışı göçmenler Trump'tan fazla vergi veriyor

İLK İKİ TARTIŞMANIN GALİBİ CLİNTON'DI

Adaylar arasındaki ilk televizyon tartışması 27 Eylül'de gerçekleştirildi. Zaman zaman karşılıklı atışmaların sertleştiği 90 dakikalık tartışmanın galibi CNN anketine katılanların yüzde 62'sine göre deneyimli diplomat Hillary Clinton'dı. 100 milyona yakın izleyicinin takip ettiği ilk tartışmada Clinton, emlak zengini Trump'ı, "çılgın şeyler söyleyerek seçim kazanmaya çalışmakla" suçlamıştı. Eski Dışişleri Bakanı Clinton, "Sen kendi gerçekliğinde yaşıyorsun" dediği Trump'a "Barack Obama'nın Amerikalı olmadığı yalanıyla ırkçılık yapıyorsun" suçlamasını yöneltmişti.

Trump ise Clinton'ın Beyaz Saray, Senato ve Dışişleri'ndeki tecrübeleriyle ilgili "Tamam şunu ifade edeyim, Hillary'nin tecrübesi var. Ama bu kötü, çok kötü bir tecrübe" demişti. Cumhuriyetçi aday, 'kötü tecrübe' eleştirisini "Tipik bir siyasetçi, laf çok, icraat yok. Kulağa hoş gelir ama çalışmaz" ifadeleriyle gerekçelendirmişti.

Trump ve Clinton son kez kozlarını paylaştı

TRUMP'TAN CLİNTON'A:SENİ HAPSE GÖNDERECEĞİM

10 Ekim'de gerçekleştirilen ikinci tartışmaya ise, Trump'ın Clinton'a yönelik, "Seçilirsem seni hapse göndereceğim" ifadesi damga vurmuştu. Tartışma karşılıklı sert suçlamalar ve hatta tehditlerle geçmiş, Clinton'a elektronik postaların silinmesi olayı üzerinden ithamlarda bulunan Trump, konunun çok ciddi olduğunu ve Clinton'ın açık bir şekilde suç işlediğini ileri sürmüştü. Başkan olması halinde konuyla ilgili özel bir yargıcı görevlendireceğini anlatan Trump, Beyaz Saray'da olması halinde Clinton'ın hapse gireceğini ifade etmişti.

Trump ve Clinton son kez kozlarını paylaştı

Trump'ın uzun yıllardır vergi ödemediği iddiasını bir kez daha yineleyen Clinton da "Bugüne kadar hiçbir Cumhuriyetçi için 'Başkanlığa ehil değil' dememiştim; ama Trump için diyorum" ifadelerini kullanmıştı. Trump ise Clinton'ın "sırtını Wall Street şirketlerine dayamış bir aday" olduğunu ve büyük firmalardan elde ettiği haksız desteklerle kampanyasını sürdürdüğünü savunmuştu.

CNN Televizyonu'nun ORC Araştırma Şirketi ile birlikte düzenlediği ankete göre adaylar arasındaki ikinci tartışmanın galibi yüzde 57 ile yine Hillary Clinton olmuştu. Tartışmada Trump'ın daha başarılı olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 34'te kalmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)