Trump'tan Kuzey Kore'ye gözdağı
Ajanslar

Trump'tan Kuzey Kore'ye gözdağı

Kuzey Kore, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesine yönelik herhangi bir tehdide "ateş ve öfkeyle" karşılık verileceğini açıklamasının ardından, Pasifik okyanusunda ABD toprağı sayılan Guam adasına füze saldırısı planlarını değerlendirmeye aldığını açıkladı.

Trump'tan Kuzey Kore'ye gözdağı

İki ülke arasındaki ilişkilerdeki gerilim finans piyasalarını etkiledi.

Trump dün New Jersey eyaletinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bugüne kadar Kuzey Kore'ye yönelttiği en ağır suçlamayı yaptı.

Trump'tan Kuzey Kore'ye gözdağı VİDEO

"ATEŞ VE ÖFKEYLE KARŞILIK"

Trump, "Kuzey Kore ABD'ye karşı daha fazla tehditte bulunmasın. (Bu tehditler) dünyanın bugüne kadar görmediği ateş ve öfkeyle karşılanacaktır" dedi.

KUZEY KORE HAZIRLIK YAPIYOR

Kuzey Kore, Guam'a bir füze saldırısı planlarını "titizlikle incelediklerini" söyledi. Guam'da yaşayan 163,000 kişinin yanı sıra, bir denizaltı filosu, hava üssü ve sahil güvenlik ekibinin yer aldığı bir Amerikan askeri üssü bulunuyor.

Kore Halk Ordusu sözcüsünün resmi haber ajansı KCNA'ya yaptığı açıklamada, Kore lideri Kim Jong Un karar vermesi halinde planın her an uygulamaya konulabileceği belirtildi.

KUVVET KULLANMADAN ÖNCE DİPLOMATİK ÇABA

Washington, Kuzey Kore'nin nükleer ve balistik füze programlarını engellemek için gerekirse kuvvet kullanacağını ancak sorunun yaptırımlar dahil, uluslararası diplomatik çabalarla çözümlenmesini tercih ettiğini söylüyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Cumartesi günü Kuzey Kore'ye karşı yeni yaptırım kararı almıştı.

Trump'tan Kuzey Kore'ye gözdağı