TSK Erbakan tepkisinden rahatsız

TSK Erbakan tepkisinden rahatsız

Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'in yayınladığı mesaj ile askerin cenaze törenine katılmasına ilişkin yapılan yorumlar tartışma yaratmıştı. Bu yorumlardan Türk Silahlı Kuvvetleri rahatsız. Kaynaklar "Bu bir insanlık görevidir " dedi.

CENAZEYE KATILIM İNSANİ GÖREV

CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Genelkurmay, Necmettin Erbakan'ın vefatının ardından hem yapılan açıklamayı hem de cenaze törenine katılımı "insani görev " olarak görüyor. Bu nedenle de başka anlamların yüklenmesi doğru bulunmuyor. Üstelik bunun siyasi polemik konusu yapılması da Genelkurmay'da rahatsızlık yaratıyor.

ASKER ÖZÜR DİLİYOR YORUMLARI YAPILMIŞTI

Necmettin Erbakan'ın ölümünün ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, yazılı bir açıklama yapmıştı. Cenaze törenine 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu katılmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin törene gönderdiği çelenk de dikkat çekmişti. Tüm bu gelişmeler, özellikle siyasette "28 Şubat süreci bitti, süreç nedeniyle de asker özür diliyor" şeklinde yorumlanmıştı.

TSK Erbakan tepkisinden rahatsız