TSK'dan PKK'ya 6 bin askerle büyük operasyon
Ajanslar

Hakkari Yüksekova'daki İkiyaka Dağları PKK'nın Türkiye'ye geçiş alanı. Bölgedeki mağaralar ise teröristlerin hem barınma alanları, hem de silah depolarıydı.

Türk Silahlı Kuvvetleri önce Ağustos ayında bir operasyon başlattı. Bu operasyon Yüksekova geneline yayıldı. 25 Eylül den itibaren Şehit Kurmay Yarbay İlker Çevikcan ismini aldı.

PKK CAN DAMARINA 6 BİN ASKERLE OPERASYON

Doski Vadisi'ni de içeren alan PKK'nın can damarı olarak adlandırılıyordu. Bir aylık kritik operasyonda iki komando tugayı ve 20 özel kuvvetler taburu yani yaklaşık altı bin asker görev yapıyor. Operasyonda sona gelindi ve İkiyaka Dağları'nın yüzde 90'ı temizlendi.

9 HAKİM NOKTA ALINDI

Mağaralarda TSK ile PKK arasında büyük bir mücadelenin yaşandığı, TSK’nın 12 stratejik noktanın 9’unu ele geçirdiği, 70-80 PKK’lının öldürüldüğü, örgütün cesetleri katırlara yükleyerek yanlarında götürdükleri bildiriliyor. Jetlerin bombardımanının ardından 35-40 kişilik taburlardan oluşan bordo bereliler havadan indiriliyor. Ardından komandolar destek için bölgeye geliyor.

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Mehmetçiğin gece-gündüz yürüttüğü operasyonlarda giriş noktası küçük ancak içerisi devasa büyüklükte olan çok sayıda mağarada doçka gibi ağır silahlar, patlayıcılar, erzak, jeneratör, televizyon, kahve makineleri ele geçirildi. Bölge tamamen kontrol altına alındığında PKK’ya kırsalda en büyük darbelerden birinin vurulmuş olacağı ifade ediliyor.

TSK'dan PKK'ya 6 bin askerle büyük operasyon VİDEO

TSK'dan PKK'ya 6 bin askerle büyük operasyon

TSK'dan PKK'ya 6 bin askerle büyük operasyon