TSK'ya teslim edilen ilk Korkut'un görev yeri belli oldu

aacsfsdv

Savunma Bakanlığı sosyal medya sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, İlk KORKUT'un, KKK'na teslim edildiğini duyurdu. KORKUT sistemi; havadan karaya füzeler ve düşman hava unsurlarına karşı milli imkanlarla geliştirildi.

ASELSAN VE FNSS TARAFINDAN ÜRETİLDİ

Kundağı Motorlu Hava Savunma Sistemi'nin (KORKUT), Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın alçak irtifa hava savunma ihtiyaçlarını karşılamak üzere ASELSAN ve FNSS tarafından üretiliyordu.

KORKUT Sistemi, hareketli unsurlar ile mekanize birliklerin hareket halinde yüksek isabet oranı, gece/gündüz her türlü arazi ve hava şartlarında hava savunmasının etkin şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla geliştirildi.

KORKUT'UN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

KORKUT'un ateş gücü MKEK tarafından üretilen iki adet 35 mm'lik toptan oluşuyor. KORKUT, iki ayrı mermi besleme sistemi kullanarak, namlulardan biri arızalansa dahi diğer namlu ile ateş edebiliyor. Otomatik mühimmat besleme sistemi de olan KORKUT, dakikada bin 100 atış yapabiliyor. Menzili 4 kilometre olan sistem, hava-yer mühimmatları, seyir füzeleri, helikopter ve İHA'lara karşı geliştirildi. Korkut sayesinde, Sınır ötesinde ateşlenen füze, roketatar ve katyuşalar havada imha edilecek. Sistem hareketli hedeflerin dışında sabit hedeflerde de başarılı.

Alçak İrtifa Hava Savunma Silah Sistemi: KORKUT VİDEO

5 AYRI ENTEGRE SİSTEMDEN OLUŞUYOR

Korkut sistemi, paletli bir taşıyıcı platform üzerinde yer alması sayesinde zırhlı mekanize birliklerle birlikte hareket etme kabiliyetine sahiptir. Tamamen yerli olan Korkut'ta, ASELSAN tarafından geliştirilmiş olan arama radarları, elektro optik algılayıcılar, atış kontrol sistemi, komuta kontrol sistemi ve silah kulesi kullanılıyor.

SURİYE SINIRINA KONUŞLANACAK

Sistemin ilk olarak Suriye sınırında özellikle de yoğun havan ve katyuşa saldırılarına maruz kalan Kilis'e konuşlandırılacak.

KORKUT kava savunma sistemi atış testleri VİDEO