Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer Erbakan'ı azarlıyordu
ensonhaber.com

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, 12 Eylül’ün işkenceci savcısı olarak bilinen babası Nurettin Soyer’den dolayı ülkücülerin hedef tahtasında.

SADECE ÜLKÜCÜLERİ DEĞİL, ERBAKAN'I DA YARGILAMIŞTI

Millet İttifakı'nın çatırdamasına yol açan baba Soyer’in, sadece ülkücülere değil, Milli Görüşcülere ve Necmettin Erbakan'a da mahkeme salonlarında büyük zorluk yaşattığı ortaya çıktı.

Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer Erbakan'ı azarlıyordu
(CHP'nin İzmir adayı Tunç Soyer ve babası 12 Eylül'ün işkenceci savcısı Nurettin Soyer)

AYRINTILAR ARINÇ'IN KİTABINDA YAZIYOR

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ın anılarının ilk cildi, önümüzdeki günlerde okurla buluşacak. Arınç’ın hayat öyküsünü konu alan kitap, toplamda üç ciltten oluşacak ve ilk cilt, 1948 - 2000 yılları arasındaki dönemi Arınç’ın bakış açısıyla okura aktaracak.

Tunç Soyer'in babası Nurettin Soyer Erbakan'ı azarlıyordu

Kitabın 80 darbesini konu alan kısmında, iki gündür kamuoyunda tartışılan, MHP ve İyi Parti’nin de tepkisini çeken CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer’in babası Savcı Nurettin Soyer hakkında bir anekdot yer alıyor.

12 Eylül döneminde siyasi yasaklı olan ve Necmettin Erbakan ve MSP’lilerin avukatlığını yapan Arınç, o döneme ilişkin bir anısını kitapta şöyle anlatıyor:

NURETTİN SOYER, ERBAKAN HOCAMIZI DA AZARLAMIŞTI

“… Merhum Erbakan Hocam ve Tahir Büyükkörükçü Hoca da MSP davasından yargılanlar arasındaydı. Davanın görüşülmeye devam edildiği günlerden birinde hava çok yağmurluydu ve şiddetli gök gürlemeleri oluyordu. Adeta tavan çökecek gibiydi. Hiç unutmuyorum, gök gürlemesinin ardından Savcı Nurettin Soyer, sanık sandalyesinde oturan Erbakan Hocama dönerek, 'Maneviyatınızla mahkememizi etki altına almayınız.' demişti.”

Günün önemli gelişmeleri VİDEO