Tuncay Özkan cezaevinden çıktı İZLE

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı İZLE

Hakkında tahliye kararı verilen Ergenekon Davası sanığı Tuncay Özkan, Silivri Cezaevi'nden ayrıldı. Kızı Nazlıcan, ailesi ve sevenleri tarafından cezaevi kapısında karşılanan Özkan bir de konuşma yaptı. "Arkadaşlar, 6 yıl sonra zulmün bittiği özgürlüğe kavuştuğumuz bir gün olmasını çok isterdim." dedi.

Tuncay Özkan: Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar İZLE

İŞTE CHP'NİN YENİ LİDERİ

Ergenekon davasında tutuklu olduğu sıralarda Tuncay Özkan CHP'den milletvekili aday adayı olmuştu. Fakat Kemal Kılıçdaroğlu kendisi için potensiyel bir tehlike olarak gördüğü Tuncay Özkan'ı milletvekili yapmamıştı. Bu yaşananlardan sonraki dönemde Kemal Kılıçdaroğlu partiye hakimiyet kuramadı. Mustafa Sarıgül ise İstanbul'u almak için çabalıyor. CHP liderliğine uzak bir durumda. İlker Başbuğ'un ismi CHP ile anılmıyor. Çünkü hala Genelkurmay Başkanı gibi konuşmalara imza atıyor. Tuncay Özkan ise cezaevinden çıkmasıyla, CHP liderliğine en yakın isimler arasında yerini aldı.

İŞTE TUNCAY ÖZKAN'IN AÇIKLAMALARI

6 yıl sonra zulmün bittiği, özgürlüğe kavuştuğum bir gün olmasını çok isterdim. 6 yıl sonra içerideçektiğimiz sıkıntılar keşke bugünün konusu olsaydı. Dışarıda yaşananlar bizim içeride yaşadıklarımızdan daha ağır.

"TÜRKİYE'DEKİ TABLO UÇURUMUN KENARINDA BİR TABLO"

Kin, husumet, öç alma duygusu içinde değiliz. Biz bugün kindar ve zulümle dolu bir dönemin sonlandırılması için buradayız. Türkiye'nin içinde bulunan durum çok dramatiktir. Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo uçurumun kenarında bir tablodur. Alevisi, Kürdü kimseyi ötekileştirmeden hep beraber barışla geleceğe yürüyeceğiz. Ben öldürülemediğim için, beş suikast geçti başımdan. En son hapse attılar. 6 yıldır suçum nedir diye soruyorum.

Tuncay Özkan cezaevinden çıktı İZLE

"ŞEYTANLA YATAĞA GİRDİLER ÇARPILARAK ÇIKTILAR"

Savcının verdiği yanıt 'Suçunun söylenmesi ihsas-ı rey' olur dedi. Bunlar dava tutanaklarında var. Ancak bunlarla bugün hesaplaşma günü değil. Bugün bir adımdır. Şeytanla yatağa girdiler, çarpılarak çıktılar. 13. Ağır Ceza'nın yargıçları yetki gaspı yaptılar. Ne bu ülkeyi diplere götürmek isteyenlerden korkarım ne de onlar başarılı olabilirler. Bu karanlık yok olup gidecek.