Tuncay Özkan kimdir

Tuncay Özkan kimdir

14 Ağustos 1966’da doğan Tuncay Özkan, Erzincan-Kemaliyeli bir aileden gelmektedir. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Özkan, yükseklisans eğitimini Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde tamamladı.

MEDYA SEKTÖRÜ İLE BAŞLAYAN KARİYER YILLARI

1981 yılında Ankara’da “Rüzgarlı Sokak”ta gazetecilik yapmaya başladı. 1984 yılında “Hürgün”e geçen Özkan 1988 yılında “Cumhuriyet”te çalışmaya başladı. 1993 yılında Show TV’ye geçerek Uğur Dündar’ın yapımcısı olduğu “Arena” programında Ankara temsilciliği yapmaya başladı. 1995’te Uğur Dündar ile Kanal D’ye geçen Özkan, 2000-2002 yılları arasında Kanal D Genel Yayın Yönetmeni olarak görev aldı. Haziran 2002 ve Aralık 2003 arasında Show TV'ye dönerek Genel Yayın Yönetmenliği yaptı.

Bu süreçte televizyonun yanı sıra Radikal (Haziran 1998 – Şubat 2001), Milliyet (Şubat 2001 – Haziran 2002), Akşam (Ocak 2003 – Aralık 2003) gazetelerinde köşe yazarlığı da yaptı. 2002 Haziran ayında atandığı Çukurova Medya Grup Başkanı görevine Aralık 2003'e kadar devam etti. Bu görevden sonra Kanaltürk kanalını kuran Özkan, 13 Mayıs 2008’de Kanaltürk ve tüm yan kuruluşlarını 30 milyon dolara Koza Madencilik A.Ş.nin sahibi Akın İpek'e sattı. Daha sonra kurduğu Kanal Biz ise Eylül 2008’de başladığı yayınlarına 2009 yılının Eylül ayına kadar devam etti.

SİYASET DÜNYASINA ADIM ATTI

Cumhuriyet mitinglerinin kurucusu olan Tuncay Özkan, 23 Haziran 2008 tarihinde kurulan Yeni Parti'nin genel başkanlığına seçilerek siyaset kariyerine başladı. 2011 Genel Seçimi’nde aday olduğu İstanbul 1. Bölgeden seçimi kazanamadı.

23 Eylül 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında, Ergenekon üyesi olmakla suçlanan Özkan,   gözaltına alınarak tutuklandı. 5 yıl boyunca Silivri Cezaevi’nde bulunan Özkan, 10 Mart 2014 tarihinde mahkeme kararıyla tahliye edildi.

CHP'DEN ADAY OLDU

2015 seçimlerinde CHP İzmir 1’inci Bölge 3’üncü sıra milletvekili adayı olan Tuncay Özkan, İstanbul Kartal’da gerçekleştirdiği miting sonrası Twitter’da büyük bir skandala imza attı.

İlk olarak seçimlerde CHP 1. parti, AKP 3. parti olacak diyen Özkan, katılımın az olduğu Kartal mitingine ait tweetine AK Parti’nin 2 milyon kişinin katıldığı Maltepe mitingine ait fotoğrafı ekleyince sosyal medya bir anda bu konu ile çalkalandı. Gelen yorumlar üzerine bu tweeti silerek Kartal mitinginden fotoğraf paylaştı.

METİN FEYZİOĞLU İLE CANLI YAYINDA KAVGA

CHP'ye katılan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen Tuncay Özkan ile Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, canlı yayında fena kapıştı. Feyzioğlu'nun "Ooo sen yandaş medyadaki karşı tarafa döndün" deyince Özkan da sinirlenip "Ben Ergenekon mahkemesinde çok savcı gördüm böyle. Sen sus ben konuşacağım diyen çok savcı gördüm. Size yakıştıramadım. Çok yazık" şeklinde cevap verdi.

Bunun üzerine tartışma uzayınca Uğur Dündar da Feyzioğlu'na "Hocam lütfen bitirin" diyerek müdahale etti.

AİHM'YE YAPTIĞI ŞİKAYET REDDEDİLDİ

Ergenekon sanığı olarak Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tuncay Özkan'ın AİHM'ye özgürlük, güvenlik ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine yönelik şikayeti reddedildi.

CNN Türk'te ekrana gelen Dört Bir Taraf programında  Nagehan Alçı'nın, mahkemenin Tuncay Özkan kararını ısrarla gündeme taşımasıyla başlayan tartışmada gergin anlar yaşandı.

AİHM'nin Tuncay Özkan'ın başvurusu üzerine verdiği kararı, Ergenekon davasının doğruluğunun kabul edildiğine dair bir kanıt olarak sunan Alçı, programın diğer katılımcıları Enver Aysever ve Altan Öymen'i özür dilemeye davet etti.

AİLE HAYATI

Tuncay Özkan, eski manken ve sunucu Duygu Dikmenoğlu ile evlidir. Önceki evliliğinden Nazlıcan adında bir kızı daha bulunan Özkan’ın bu evliliğinde Güneş isimli bir oğlu bulunmaktadır.