Tuncay Özkan'ı alnından öptü

Tuncay Özkan'ı alnından öptü

İkinci Ergenekon Davası'nın 100'üncü duruşmasında tutuklu sanıklardan gazeteci Mustafa Balbay "'JİTEM'i ben kurdum adam öldürdüm' diyen Arif Doğan serbest biz tutuklu yargılanıyoruz. Bizi siyasi iktidarın malzemesi yapmayın" dedi.

Çetin Doğan'ın avukatı alnından öptü

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün ile sanık gazeteci Tuncay Özkan arasında 'söz' düellosu yaşandı. Israrla söz isteyen Özkan'ı mahkeme başkanı salondan çıkarmak üzereyken, Özkan'ı alnından öpüp sakinleştiren Balyoz Davası'nın bir numaralı sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatı Celal Ülgen oldu.

25 sanık katıldı

110 sanıklı İkinci Ergenekon Davası'nın dünkü 100'üncü duruşmasında sanık sayısı 118'e yükseldi. Mustafa Balbay, Tuncay Özkan ile birlikte emekli 1. Ordu Komutanı Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu 25 sanığın katıldığı duruşma, mahkemenin birleştirme kararını açıklamasıyla başladı. Mahkeme heyeti Avukat Yusuf Erikel'in de aralarında olduğu 8 sanıklı davanın Ergenekon Davası'yla birleştirildiği bildirdi. Ardından söz alan sanık gazeteci Mustafa Balbay, eski HSYK üyesi olan sanıklardan Engin Aydın'ın hayatını kaybettiğini hatırlatarak şöyle konuştu:
"Ergenekon davası süresince 5 kişinin yaşamını yitirdi. İnsanlar organ yetmezliği, solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirirdi, şimdi yeni bir ölüm nedeni daha çıktı, hukuk yetmezliği. Engin Aydın'ın ölüm nedeni hukuk yetmezliğidir. Bu süreç tutukluluktan başka insanları kanser eden bir süreçtir."

301 kez görüştü

İddianamenin kendisiyle ilgili bölümünde Engin Aydın'la 301 kez görüştüğünün yer aldığını belirten Balbay, "İddianamenin Engin Aydın'la ilgili bölümünde benimle 326 kez görüştüğü belirtiliyor. Savcı Zekeriya Öz bunu bana sorduğunda görüşmüş olabileceğimi söyledim ancak 301 görüşmenin fazla olduğunu belirttim. Çünkü Cumhuriyet gazetesinin Ankara bürosunun telefonları üzerime kayıtlıymış"dedi.

Söz vermiyorum işte o kadar!...

Balbay'ın hemen ardından konuşmak için söz isteyen Tuncay Özkan ile Mahkeme Başkanı Köksal Şengün arasında ise sert tartışma yaşandı. Bir an önce sanık Mustafa Dönmez'in ifadesini almak isteyen Şengün, "Size söz vermiyorum" deyince, Özkan ısrarla söz istedi. Ancak mahkeme başkanı izin vermedi. Başkanın "Vermiyorum işte o kadar" sözü üzerine Özkan, "O zaman karar alın tutanağa geçin" diye bağırdı. Başkan Şengün de "Almıyorum. Almıyorum" diye bağırarak yanıt verdi ve sanık Özkan'ı duruşma düzenini bozduğu gerekçesiyle jandarma nezaretinde dışarı çıkartmak istedi.

Özkan'ın tepkisi ise "Tebrik ediyorum. Ne konuştum... Çok yakıştı mahkemeye" oldu. Ancak araya avukat Celal Ülgen girerek, kararın geri alınmasını istedi. Avukat Ülgen aynı anda itirazlarını sürdüren Tuncay Özkan'ı alnından öptü ve sakinleşmesini istedi. Mahkeme Başkanı Özkan'ın dışarı çıkarılmasından vazgeçti.