Tunceli'de teröristlerle çatışma
AA

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdüğü belirtildi.

Bu çerçevede İl Jandarma Komutanlığına bağlı birliklerce Nazımiye ilçesi Dokuzkayalar bölgesinde operasyon başlatıldığı belirtilerek, operasyon kapsamında bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile kısa süreli sıcak temasın sağlandığı ifade edildi.

YARALI ASKER TABURCU EDİLDİ

Açıklamada şu bilgiler aktarıldı:

"Çıkan çatışmada bir kahraman askerimiz hafif şekilde yaralanmış ve Tunceli Devlet Hastanesi'ne sevk edilmiş olup, gerekli müdahale ve tedavisi yapılarak, taburcu edilmiştir. Teröristlerin tahmini kaçış güzergahları Fırtına obüsü ile ateş altına alınmış ve bölgede operasyona devam edilmektedir."

PÜLÜMÜR'DE EL YAPIMI PATLAYCI BULUNDU

Tunceli Valiliği'ndan yapılan bir başka açıklamada ise Pülümür İlçesi kırsalında basma düzenekli el yapımı patlayıcı bulunduğu belirtilerek, şöyle denildi:

"Tunceli İl Jandarma Komutanlığınca terörist unsurları yakalamak/etkisiz hale getirmek, teröristlere ait sığınak/barınakları tespit ve imha etmek maksadıyla, 15 Mayıs 2017 günü İlimiz Pülümür ilçesi 2119 Rk. Tepe bölgesinde başlatılan 'Şehit Uzm. J. V. Kad. Çvş. Osman ÖZ-94' operasyonu kapsamında devam eden arama/tarama faaliyetleri esnasında plastik kutu içerisine yerleştirilmiş basma düzenekli el yapımı patlayıcı bulunmuştur. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalara azim ve kararlılıkla aralıksız devam edilmektedir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)