Tunus'ta ilk 8 ayda 4,6 milyon turist ağırlandı

Tunus Turizm Bakanı Salva el-Lumi er-Rekik, Tunus'un yılın ilk sekiz ayında gelen 4,6 milyon yabancı turistten yaklaşık 666 milyon dolar gelir elde ettiğini söyledi.

İLK SEKİZ AYDA REKOR

Başkentin Gammart bölgesinde Tunus Turizm Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) arasında Tunus'ta turizm kalitesinin yükselmesine ilişkin bir anlaşma imzalandı. Toplantı sonrasında basın mensuplarına konuşan Turizm Bakanı Rekik, "Ağustos sonunda, Tunus'a bu yıl Cezayir, Fransa, Almanya, İngiltere ve diğer ülkelerden gelen 4,6 milyon yabancı turistten yaklaşık 1,6 milyar Tunus dinarı (yaklaşık 666 milyon dolar) gelir elde edildi." diye konuştu. Açıklanan rakamların geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 19 artış kaydettiği aktarıldı.

Tunus'ta ilk 8 ayda 4,6 milyon turist ağırlandı

AKDENİZ'İN DEĞERLİ KÖŞESİ: TUNUS

Akdeniz kıyısında ılıman iklime sahip Tunus, deniz, kum ve güneşin keyfini çıkarmak isteyen kuzey ve batı Avrupalıların uğrak noktası olarak sayılıyor.

Tunus'ta ilk 8 ayda 4,6 milyon turist ağırlandı

Tunus'ta, 2015 yılında başkentteki Bardo Müzesi ve Suse kentindeki bir otele 4 ay arayla turistleri hedef alan iki DEAŞ saldırısı düzenlenmiş, olaylarda çoğu yabancı uyruklu 70'in üzerinde kişi hayatını kaybetmişti. Dünya Bankası verilerine göre, ülkenin gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 12'sinden fazlasını oluşturan ve Tunus'ta her on kişiden birine istihdam sağlayan Tunus turizmi, söz konusu saldırıların ardından büyük darbe almıştı.