Türk askeri eğitim için Çin'e gidiyor

Türk askeri eğitim için Çin'e gidiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri devrim niteliğinde kararlar aldı. Başarılı subaylar bundan böyle eğitim için ABD'ye değil Çin ve Güney Kore'ye gönderilecek.

ABD Kara Kuvvetleri'ne subay yetiştirmesiyle tanınan New York eyaletindeki West Point Harp Akademisi dünya çapında bir üne sahip. Türkiye'de Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanlığı koltuğuna oturan subaylar da bu okuldan mezun oldu. Yıllarca Türk öğrencileri ağırlayan okula bundan böyle Türk subay adayı öğrenciler gönderilmeyecek.

Türk askeri eğitim için Çin'e gidiyor

OKUL BİRİNCİSİ GÜNEY KORE'YE

Genelkurmay Başkanları ve kuvvet komutanlarının yetiştiği Kuleli Askeri Lisesi, bu yıl ABD yerine Çin'e ve Güney Kore'ye öğrenci gönderdi. Okul birincisi Murat Ünlü, Güney Kore'ye gönderilirken bir diğer başarılı öğrenci de ikili anlaşmaların imzalanmasının ardından Çin'e gönderilecek. Güney Kore'ye giden öğrenciler dönüşte teğmen olarak mezun olacaklar.

Türk askeri eğitim için Çin'e gidiyor

KULELİ'YE ÇİNCE BİLEN EĞİTMEN ARANIYOR

Kuleli Askeri Lisesi öğrencilerinin yabancılık çekmemesi için askeri liseye Çince bilen eğitmen aranıyor. Askeri lise öğrencilerine bundan böyle Çince de öğretilecek. Harp Akademesi'nde de Çince eğitime başlandığı bilgisini veren yetkililer, öğrencilerin Çince dersine yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizdi. Çince eğitim görmeye başlayan askeri öğrenciler, Çin'de kendilerine kardeş okullar da edindi. Bu kapsamda Çinli öğrencilerin de Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.