Türk askeri Menbiç'e girmeyi bekliyor
AA

Türkiye ile ABD'nin yaptığı Menbiç anlaşması, teröristlerin bölgeden temizlenmesi aşamasına geldi. Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, yakında başlayacak operasyonla ilgili NATO'ya bilgi verdi.

MENBİÇ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Akar-Scarparrotti görüşmesinde Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik durumu ile Menbiç yol haritasıyla belirlenen güvenlik prensipleri ele alındı.

Türk askeri Menbiç'e girmeyi bekliyor

ASKERİ YETKİLİLER MÜTABIK KALDI

Bu arada TSK'dan bir de resmi açıklama geldi. Buna göre Türk ve ABD'li askeri yetkililer, Münbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kalarak, metnin her iki ülkenin üst makamlarına sunulmasını kararlaştırdı.

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Münbiç Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Türkiye ve ABD askeri yetkililerinin katılımıyla, ABD’nin Avrupa Komutanlığı Karargâhı/Stuttgart’ta 12-13 Haziran 2018 tarihlerinde bir toplantı gerçekleştirilmiştir. Söz konusu toplantıda, Türkiye ve ABD askeri yetkilileri tarafından, üzerinde çalışılan Münbiç Uygulama Planı konusunda mutabık kalınmış ve mutabık kalınan metnin, müteakip görüşmeler için, her iki ülkenin üst makamlarına sunulması kararlaştırılmıştır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)