Türk bayraklı minibüsten kaçak göçmen çıktı

İzmir istikametinden Aydın istikametine seyir halinde olan minibüsü Aydın Otoban gişesi çıkışında durduran polis, minibüs sürücüsü ve yolculardan şüphelenince aracı sağa çektirip inceleme başlattı.

Türk bayraklı minibüsten kaçak göçmen çıktı

MİNİBÜSTEN KAÇAK MÜLTECİ ÇIKTI

Araçta adeta balık istifi taşınan yolcuların mülteci olduğu belirlenince araç içindeki mültecilerle birlikte Aydın Efeler Polis Merkezi'ne getirildi. Pakistan uyruklu olduğunu belirten yabancılar iş aramak için bölgede olduklarını belirttiler.

İsmi açıklanmayan minibüsün sürücüsü kendisinin sadece minibüsçülük yaptığını yolcu olarak tarif ettiği kişileri İstanbul Aksaray’dan aldığını belirterek, yabancı yolcuları Bodrum’a götürmek üzere taşıdığını söyledi. Araçtaki kişileri sadece parası karşılığı taşıdığını belirten minibüs sürücüsünün “Bodrum’da inşaat işi bulmuşlar. Çalışmak için İstanbul’dan Bodrum’a gidiyorlar” diye konuştu. Bir minibüste ele geçirilen yabancı uyruklu ve yurda kaçak yollardan giriş yaptığı belirlenen 26 kişi minibüs şoförü ile birlikte ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Türk bayraklı minibüsten kaçak göçmen çıktı