Türk Hava Yolları Atlanta hattını açtı
Ajanslar

Atlanta'ya haftanın her günü karşılıklı olarak gerçekleştirilecek uçuşlarda THY, kısa sürede 54 bin rezervasyon almayı başardı.

UÇUŞ YAPILAN ŞEHİR SAYISI HIZLA ARTIYOR

İstanbul’dan yapılan uçuşu Atlanta Hartsfield-Jackson Havalimanı’nda Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç karşıladı. İki yıl önce Washington’a atandığında THY’nin ABD’de sadece 5 noktaya uçtuğunu belirten Büyükelçi Kılıç, uçuş yapılan şehir sayısının hızla artmasından memnun olduğunu söyledi.

Türk Hava Yolları Atlanta hattını açtı

COCA COLA ŞİRKETİNİN CEO'SU KONUŞTU

Gala yemeğinde konuşan Atlanta merkezli Coca Cola şirketinin CEO’su Muhtar Kent ise artık İstanbul’a direkt uçacağını söyleyerek “Bir hayal gerçek oldu. İki şirketin kırmızı beyazını Atlanta’da bir araya getirdik. Coca Cola için Türkiye dünyadaki 10’uncu büyük pazar. Buradan çalışanlarımız aktarma yapmadan direkt uçacak” dedi.

KISA SÜREDE 54 BİN REZERVASYON ALINDI

Coca Cola’nın sadece İstanbul seferlerini değil, bölgede yapılan tüm aktarmalı uçuşlarında THY’yi kullanabileceklerini belirten THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, “Atlanta ekonomisi çok güçlü bir merkez. Kısa sürede aldığımız 54 bin rezervasyon da bunun bir göstergesi. THY, dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu olarak Atlanta’yı uçuş noktamız arasına almaktan mutluyuz” diye konuştu.

UÇUŞLAR HER GÜN

THY seferlerini Boeing 777-300ER tipi uçakla gerçekleştiriyor. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan saat 14.05’te kalkan TK031 sefer sayılı uçak, 12 saat sonra Atlanta’ya yerel saatle 18.05’te iniyor. Dönüş uçuşu ise TK032 sefer sayısı ile yapılıyor. Atlanta’dan saat 22.45’te kalkan uçak ertesi gün İstanbul Atatürk Havalimanı’na saat 16.45’te iniyor.

Türk Hava Yolları Atlanta hattını açtı