Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın tartışılan çıkışı
ensonhaber.com

Fransa'da çıkan olaylar; Almanya, Belçika ve Hollanda'ya da sıçradı. Eylemciler, ATM'leri patlatıp, lüks mağazaları yağmaladı. Ortalık savaş alanına dönerken, Fransız polisi çaresiz.

Avrupa'yı saran "Sarı Yelekliler" eylemleri devam ederken, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan küstah bir tehdit geldi.

"ÜÇ GÜN SONRA BURADA GÖRÜR MÜYÜZ?"

Asgari ücret tespit komisyonunda konuşan Atalay, "Böyle ne kadar gider? Önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ne kadar gider? İşte gördük Fransa’da gitmediğini. Üç gün sonra bizim burada görür müyüz görmez miyiz? Bize bağlı." ifadelerini kullandı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan tehdit gibi sözler ViDEO

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın tartışılan çıkışı

CEVAP HAKKI

Türk-İş  Genel Başkanı Ergül Atalay, bu açıklamasına gelen tepkilere yanıt verdi:

"Gazetecilerden biri bize Fransa’da olaylar var. Benzin zammı vardı hükümet geriye çekti? Ne düşünüyorsunuz?

"Ben de cevaben: Üç gün sonra bizim ülkemizde de bunla ilgili ne göreceğimizi ne kadar gideceğini görürüz görmez miyiz bize bağlı dedim. İki üç gündür TV’de sosyal medyada “bize bağlı” ifadesi üzerinden işçileri sokağa indirme tehdidi yorumları yapıldı. Hayretle izliyorum ben 63 yaşındayım. Büyük harflerle vurguluyorum altını çizerek. “Bize bağlı” ifadesi işçisi, işvereni, muhalefeti, iktidarı, sivil toplum örgütleri ve bütün kurumlarıyla Türkiye’yi ifade ettim. Maalesef sosyal adaleti ve milletimizin refahını sağlayabildiğimiz sürece bütün zorlukların üzerinden geleceğimizi belirtmek istedim.

Geçmişte bunun bir sürü örnekleri oldu. Konumuzun asgari ücret olduğu ortamda bunla ilgili yoğun çalışma içindeyken bu tür yayınları kamuoyunda farklı bir algı oluşturmak gayretiyle yaymak insafsızlıktır."