Türk jetleri Suriye uçağını indirdi

Türk jetleri Suriye uçağını indirdi

Bir Çin şirketine ait Pakistan tescilli Bişkek-Şam güzergahını izleyen kargo uçağının, saat 15.45'te Esenboğa Havalimanı'na indiği, yapılan aramada yükün beyan edildiği üzere sadece battaniye olduğunun teyit edildiği öğrenildi. Kalkışına izin verilen uçağın, yarın sabah yoluna devam edeceği bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, bir Çin şirketine ait söz konusu uçağın Türkiye hava sahasını kullanması için Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne izin başvurusunda bulunuldu. Talebe, uçağın yükünün teyidini teminen, Ankara Esenboğa Havalimanı'na teknik iniş yapılması şartıyla olumlu yanıt verildi. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı'nca da da uygun görülen uçuş planı çerçevesinde, kargo uçağının saat 15.45'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na indiği ve yapılan aramada, yükün beyan edildiği üzere sadece battaniye olduğunun teyit edildiği öğrenildi.

Aramanın ardından kalkışına izin verilen uçağın, yarın (pazar) sabah yoluna devam edeceği bildirildi. Diplomatik kaynaklar ayrıca herhangi bir sivil uçağa teknik iniş kaydıyla üst uçuş izni verilmesinin Şikago Sivil Havacılık Sözleşmesi'ne kapsamında olduğunu anımsatarak, bunun havacılıkta rutin sayılan bir uygulama olduğuna dikkati çekti.