Türk kökenli askerler Efes 2016 tatbikatında buluştu
Ajanslar

Türk kökenli askerler Efes 2016 tatbikatında buluştu

Yurt dışında askerlik mesleğini seçen Türk kökenli askerler, Anadolu topraklarında buluştu. 3 farklı ülke ordusunda görev yapan 3 askeri personel, Efes 2016 tatbikatı kapsamında bir araya geldi.

Türk kökenli askerler Efes 2016 tatbikatında buluştu

NECATİ AKPINAR, ABD ORDUSUNDA GÖREVLİ

Amerikan ordusunda 26 yıldır görev yapan Piyade Başçavuş Necati Akpınar, Efes 2016 tatbikatına katılan yabancı ordularda görev yapan Türk kökenli 3 askeri personelden en kıdemlisi.

Ankara’da büyüdüğünü ifade eden Akpınar, "Ben Ankara’da büyüdüm, Bizim Aile Kars’tan gelmiş. Üniversiteyi bitirdim 1984’ten beri Amerika’dayım. Bizim askerlerle çalışmak gurur verici hakikaten gurur duyuyorum" dedi.

TEKİRDAĞLI HAKAN KESKİ, ALMAN ORDUSUNDA ONBAŞI

Alman ordusunda sözleşmeli onbaşı olarak görev yapan ve Tekirdağlı gurbetçi bir ailenin oğlu olan Hakan Keski "Almanya’da doğdum. Annem babam Türkiye’de doğdular. Evlenirken Almanya’ya taşındılar. 9 yıldan beri askerim, mutluyum" diye konuştu.

OĞUZ YALVAÇ, İNGİLİZ ORDUSUNDA TEKNİSYEN

Helikopter teknisyeni olan Astsubay Çavuş Oğuz Yalvaç ise İngiliz Ordusunda görev yapıyor. Yalvaç ise duygularını şöyle anlattı:

"Babam Türk Konya’dan, annem İngiliz Londra’dan. Ben Londra’da doğdum. İngiliz okuluna gittim. Şimdi 4 yıldır asker olarak çalışıyorum."

ÜÇ TÜRK, FUTBOLU DA UNUTMADI

Her üç askeri personelde tatbikat nedeniyle vatanlarında olmaktan mutlu. Bu neşeli sohbette futbol da unutulmadı..

"-Hangi takımı tutuyorsun?
-Ben Galatasaraylıyım sen?
-Cim bom bom ben.
-Koçum benim.
-Cim bom bom ne ya ben BJK. Şampiyon oldu kim şampiyon şimdi.
-En büyük takım Galatasaray arkadaşlar. Dün akşam ki maçı seyrettin mi? "