Türk mobilya sektörü İtalya'da ilgi gördü

k

160 ülkeden 360 bin ziyaretçi çeken “Salone Internazionale del Mobile” fuarında Türk mobilyasının büyük ilgi gördüğünü anlatan İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, “Bu fuar dünyanın en prestijli fuarı olduğu için burada yer alıyoruz ve firmaların katılmasını teşvik ediyoruz. Dünyanın her tarafından girişimci, tasarımcı, inşaatçı ve mobilya üreticileri bu fuarda buluşuyor” dedi.

TASARIM VE TEKNOLOJİ

Fuarda yaptıkları tanıtım çalışmalarına da değinen Ahmet Güleç, şöyle konuştu: “İtalya'da sokaklarda birçok reklam çalışmamız oldu. Metrolar, otobüsler ve meydanlarda Türk mobilyasının tanıtımını yaptık. Fuar katılımcıları Türkiye'de mobilya sektörünün bu kadar gelişmiş olmasına şaşırdı. Özellikle tasarımlarımız çok büyük ilgi gördü. Birçok iş bağlantısı sağlandı. Türkiye mobilya sektöründe tasarım ve teknoloji alanında öne çıkıyor.”

HEDEF 3 MİLYAR DOLAR

Türkiye'nin mobilya ihracatının 2.4 milyar dolar olduğunu hatırlatan Ahmet Güleç, şöyle devam etti, “Bu rakamı kısa sürede 3 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Dolar kurundaki hareketlilik bizi de etkiliyor. Bugün ihracatta dünyada 13'üncü sıradayız. Bu rakamı arttırmak için hedef pazarlara hızla ulaşmamız gerekiyor.”

30 BİN ÜRETİCİ BULUNUYOR

Türkiye'de mobilya üretim merkezleri hakkında bilgi veren Ahmet Güleç, “Türkiye'nin mobilyada üretim merkezi İnegöl. Ancak bugün İstanbul'dan Kayseri'ye, Gaziantep'ten Sakarya'ya, Samsun'dan Ankara'ya kadar birçok ilimizde üretim bulunuyor. 30 bin üretici firma ve 35 bine yakın mağaza ile 500 bin kişiye istihdam sağlayan bir sektör haline geldik.” diye konuştu.