Türk öğrenciler elektrikli araba yaptı
DHA

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Mühendislik Fakültesi öğrencileri tarafından daha önce geliştirilen elektrikli otomobilin bu yıl 24 öğrenci ile yarışmalara hazırlandığını söyledi.

ELEKTRİKLİ ARABA YARIŞMADA 17. OLDU

Otomobilin tanıtım toplantısına katılan Rektör Kar, yapılan aracın geçen sene 51 üniversite arasındaki yarışmada 17'nci  olduğunu hatırlattı.

Türk öğrenciler elektrikli araba yaptı

"TEORİDE ÖĞRENİLEN PRATİĞE YANSITILMALI"

Kar, "Bu yıl millileştirme ve yerlileştirme çabalarını biraz daha verimliliği artırarak daha iyi bir derece alması için arkadaşlarımıza destek olmaya çalışacağız. Buradaki asıl amacımız öğrencilerimizin teoride öğrendiği bilgileri pratiğe yansıtabilmeleri. Böylece sanayinin ihtiyaç duyduğu öğrenciler için elimizden gelen desteği vereceğiz." dedi.

Türk öğrenciler elektrikli araba yaptı VİDEO

Türk öğrenciler elektrikli araba yaptı

NİĞDE'DEN ANKARA'YA 5.5 TL'YE GİDECEK

Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Remzi İnan ise aracı daha iyi bir hale getirmek için 24 öğrenci ile araç üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Türk öğrenciler elektrikli araba yaptı

Aracın 335 kilometre olan Niğde'den Ankara'ya 1 litre benzin fiyatına gidebilecek kapasitede olduğunu vurgulayan İnan araçla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu sene amacımız aracımızı hem hafifletip, batarya ve sürücü sistemine müdahale etmeye çalışma olacak. Özelikle batarya yönetim sistemini yerlileştirip kendimizin tasarladığı donanım ve yazılımla beraber motorun ne kadar elektrik tüketeceğini hangi grupların aktivasyonunu sağlanacağını ya da hangi grupların kapanacağını motor sürücülerinden gelen bilgilere göre okunup tekrar değerlendirilip geriye enerji basılmasına yönelik bir çalışmamız olacak. 1 litre benzinin maliyetine Niğde'den Ankara'ya gidebilecek durumda araç. 5.5 liraya Ankara'ya hemen hemen gidecek kapasiteye sahip bir araç. Saatte hızı ise 110 kilometreye kadar çıkıyor."

Türk öğrenciler elektrikli araba yaptı

Türk öğrenciler elektrikli araba yaptı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)