Türk ve Yunan belediyeleri işbirliği yapacak

Türk ve Yunan belediyeleri işbirliği yapacak

Kuşadası'nda, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Yunanistan'ın Kuzey Ege Adaları Belediyeler Birliği arasında işbirliği protokolü törenle imzalandı.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, törende, Türkiye'nin Ege kıyısındaki yüze yakın belediyenin birliklerinin üyesi olduğunu söyledi.

Birlik üyesi birçok il ve ilçenin Yunanistan'a ait adalardaki yerleşim birimleriyle komşu olduğunu, aralarında ticari ve sosyal ilişkilerin sürdüğünü belirten Batur, ''Ege Denizi'nin bir barış köprüsü haline gelmesi için biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Kuzey Ege Bölge Valisi Athanasios Yakalis'in bize verdiği müjdeli haber ile 5 adada 15 günlük vizenin gümrük kapısında verilecek olması zaten iyiye giden ilişkileri daha da iyiye götürecektir'' dedi.

Türkçe ve Yunanca hazırlanan protokol, Abdül Batur ve Kuzey Ege Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Pantelis Paterellis tarafından imzalandı.

Protokolle, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Kuzey Ege Adaları Belediyeler Birliği arasındaki işbirliğinin ve dostluğun geliştirilmesi amaçlanıyor.

Törene Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hurşit Akdemir, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Yunanistan'ın Güney Ege Bölge Valisi Ginnis Macheridis, Kuzey Ege Bölge Valisi Athanasios Yakalis, Midilli Ticaret Odası Başkanı Thrasivovlos Kalogridis ve belediye meclis üyeleri katıldı.