Türkan Şoray: Tarık Akan hep bizimle olacak
AA

Türk sinemasının ünlü oyuncuları, sanatçı Tarık Akan'ın vefatının ardından duygularını paylaştı.

"CANIMIZDAN BİR PARÇA GİTTİ"

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Akan'la "Baraj", "Şeytan mı Melek mi" gibi filmlerde oynayan ünlü oyuncu Türkan Şoray, Tarık Akan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, "Canımızdan bir parça gitti... O benim, bizim yol arkadaşımızdı. Tarık'ı kaybettik evet ama o hep bizimle olacak, hep bizimle yaşayacak..Sinemaya ve ülkesine olan aşkıyla, onurlu duruşuyla hep saygıyla anılacak." dedi.

Türkan Şoray: Tarık Akan hep bizimle olacak

"DEVRİMCİ,EĞİTİMCİ.."

Akan'la birlikte sinema filmlerinde rol alan ünlü oyuncu Fatma Girik ise, "Solan bir yaprak gibi düştü Tarık…Türk sinemasında iyi işler yapan, devrimci, eğitimci, sinemaya çok emeği geçmiş bir adamı iki kelimeyle anlatmak mümkün mü? Tüm Türkiye’nin başı sağolsun." ifadelerini kullandı.

Akan'la aynı dönemde Yeşilçam sinemasında rol alan Ediz Hun ise, Akan'ın vefat haberinden üzüntü duyduğunu belirterek, şunları söyledi: "Çok kıymetli ve çok başarılı bir aktördü.. Hem komedi türünde, hem aşk türünde, hem macera türünde çok değerli filmlere imza attı Tarık, çok genç sayılabilecek bir yaşta kaybettik, üzüntümüz çok büyük.. Aramızdan ayrılması, gerek biz arkadaşları gerekse Türk sineması adına çok büyük bir kayıp."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)