Turkcell gelirini yüzde 6 arttırdı

Turkcell, 2014 yılı ilk üç aylık finansal ve operasyonel sonuçları açıklandı. Açıklamaya göre Turkcell Grup, ilk çeyrekte gelirini bir önceki yılın ilk çeyreğine göre yüzde 6 artırarak 2 milyar 855 milyon TL'ye çıkardı. Büyümede yüzde 26 oranında artan mobil internet gelirleri ve yüzde 33 oranında büyüyen grup şirketleri katkısının etkisis olduğu belirtildi.

Turkcell gelirini yüzde 6 arttırdı

YATIRIMLAR İKİYE KATLANDI

Grup AVFÖK, bir önceki yıla göre yüzde 10 artışla 887 milyon TL oldu. AVFÖK marjı ise yüzde 31,1'e çıktı. Turkcell'in ilk çeyrekte bir önceki yılın ilk üç ayına göre Türkiye'ye yaptığı yatırımları ikiye katlayarak ilk çeyrekte 230 milyon TL yatırım gerçekleştirdiği belirtildi. Grup net karı ise özellikle Ukrayna para biriminin ABD Doları karşısında değer kaybetmesi etkisiyle 359 milyon TL olarak gerçekleşti.

TOPLAM ABONE SAYISI 34,8 MİLYON

2014 yılının ilk üç ayında 93 bin faturalı abone kazanan şirketin Türkiye'deki toplam abone sayısı 34,8 milyon oldu. Abone Başı Aylık Ortalama Kullanım (MoU) ise bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 6,6 büyüyerek aylık 254,6 dakikaya ulaştı.

AKILLI TELEFONLU ABONE 10 MİLYONU AŞTI

Turkcell'in mobil internet gelirleri yıllık bazda yüzde 26 oranında artarak 400 milyon TL olurken gelirlerin artmasında yüzde 32'ye ulaşan akıllı telefon penetrasyonu etkili olduğu ifade edildi. 2014 yılının ilk üç ayında Turkcell şebekesinde akıllı telefon kullanan abonelerin sayısı 10,3 milyona ulaştı.

OLUMSUZ GELİŞME OLMADI

Açıklamada zorlu politik ve makroekonomik gelişmelerin yaşandığı Ukrayna'da Life'ın abone kazanımı sürmeye devam etti belirtilerek yılın ilk 3 ayında 122 bin abone kazanan şirketin abone sayısı 9,3 milyona ulaştı denildi. Ülkede yaşanan devalüasyonun etkisiyle şirketin gelirleri bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında dolar bazında aynı kalırken (99 milyon dolar), yerel para birimi ile değerlendirildiğinde yüzde 13,5 oranında büyüme kaydetti. Yaşanan gelişmelere rağmen şirketin finansal ve operasyonel performansında bir olumsuzluk gözlenmedi de belirtildi.