Turkcell Ziraat sayesinde Türk kaldı

Turkcell Ziraat sayesinde Türk kaldı

Turkcell ortağı Murat Vargı, "Privy Council kararı Turkcell'i müspet etkileyecek. Turkcell'de ana hissedarın Türk olması önemli. Turkcell'de temettü dağıtılacağına inanıyorum, Çukurova'da faydalanacak" dedi. Çukurova, Turkcell hisselerini geri almak için finansmanı Yıldız Holding'ten sağlamadı.

SIR FİNANSÖR ZİRAAT BANKASI

Turkcell'in hissedarları Rus Altimo (Alfa) ve Çukurova Holding arasında şirketin kontrol hisselerine ilişkin davayı gören İngiltere Yüksek Mahkemesi (Privy Council), Çukurova'nın Turkcell'deki paylarını geri alması için gereken finansmanın şartları konusunda tarafların anlaştığını ve mahkemenin anlaşmayı onayladığını açıkladı.

Çukurova Holding, Turkcell'de hissedar kalabilmek için yapması gereken ödemenin finansmanı için Yıldız Holding'in iştiraki Gözde Girişim ile görüşmeler yürütüyordu. Fakat ilerleyen saatlerde Reuters, Altimo kaynaklarına dayandırarak, finansmanı sağlayan ismin Ziraat Bankası olduğunu açıkladı.

1.6 MİLYAR DOLARLIK DESTEK

Turkcell hissedarlarından Çukurova Holding, Turkcell'deki paylarını geri almak için Alfa'ya yapacağı ödemede gereken 1.6 milyar dolar tutarındaki finansmanı Ziraat Bankası'ndan sağladı.