Türkeş'ten Bahçeli'ye: Faturasını sen ödeyeceksin
AA

Türkeş'ten Bahçeli'ye: Faturasını sen ödeyeceksin

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Koalisyonun neden kurulamadığına ilişkin bir soru üzerine Türkeş, 7 Haziran seçimlerinde tek parti iktidarının temin edilemediğini ve böyle durumlarda siyasilerin sorumlu davranarak vatandaşın tercihi noktasında kararlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı.

MUHALEFET PARTİLERİ GEREK SORUMLULUĞU GÖSTERMEDİ

Ancak muhalefet partilerinin gereken sorumluluğu göstermediklerini belirten Türkeş, seçimin yenilemesi ihtiyacının bu nedenle ortaya çıktığına dikkati çekti.

BAHÇELİ'NİN 1 KASIM SONRASI KOALİSYON MESAJI SORULDU

Türkeş, 1 Kasım genel seçimlerinde de aynı netice çıkması durumunda ne olacağına ilişkin yaptığı açıklamasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "HDP dışında, tüm partilerle koalisyona hazırız" açıklaması hatırlatıldı.

"BUNUN FATURASINI SEN ÖDEYECEKSİN"

Türkeş, "Bu çok sempatik, akılcı, 'bak aklı başına geldi' gibi gelebilir. Diğer tarafından da meseleye bakarsanız adama sorarlar, 'Madem ki bir koalisyona girebilecektin, Türkiye'de böyle bir seçim yenilemenin yolunu niye açtınız' diye. Bunun maliyeti, sorumluluğu kime ait olacak. Seçim dediğiniz vatandaşlar, siyasi partiler açısından zor bir şey. Hem maddi hem manevi maliyetleri var. Dün koalisyona girmedin, bugün ise diyorsun ki, '1 Kasım'dan sonra ben koalisyona girerim.' Bunun faturasını da sen ödeyeceksin o zaman, hem maddi hem manevi" değerlendirmesinde bulundu.


Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)