Türkiye 13 milyar dolarlık yatırım aldı
AA

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Türkiye'ye yapılan yatırımlarla ilgili verileri açıkladı.

EN ÇOK YATIRIM HOLLANDA'DAN

Ermut, şunları ifade etti:  "Türkiye, geçen yıl 13 milyar 163 milyon dolarlık uluslararası doğrudan yatırım miktarına ulaştı. Geçen yıl Türkiye'de en çok yatırım yapan iki ülke Hollanda ve Azerbaycan oldu."

Arda Ermut, dünyada doğrudan yatırımların yüzde 1.5'ini almak istediklerini, öncelikle 18 milyar dolara sonrasında da 20-25 milyar dolar bandına ulaşılmak istendiğini söyledi.

Türkiye 13 milyar dolarlık yatırım aldı

"OTOMOTİVDE YENİ OYUNCULAR GELİYOR"

Öte yandan Ermut, "Otomotivde piyasadan çıkma anlamında gelişme olmayacak, yeni oyuncuların girmesi anlamında önümüzdeki dönemde bazı gelişmeler olabilir." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Türkiye'de yatırım yapan yabancı şirketlerin kaynak ülkelerinin değişebildiğini, global şirketlerin yatırım kaynağını takip etmenin kolay olmadığını belirtti. Ancak bir fikir vermesi açısından büyük miktarda yatırım yapan şirketlerin kaynak ülkelerini de önemli bulduklarını söyleyen Ermut, "Azerbaycan örneğinde yatırımcı şirket olan SOCAR, çok doğal bir şekilde ortada ve söz konusu rakamlar yol gösterici. Bizim resmi rakamlarımızda, Azerbaycan'dan gelen yatırımlar toplam 6,3 milyar dolar gözükse de sadece SOCAR'ın Türkiye'de yaptığı yatırımlar, yaklaşık 15 milyar doları buldu." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)