Türkiye artık helikopter ve tank motoru yapabilecek
AA

Türkiye'nin ilk özel teknoloji üniversitesi olan Anka Teknoloji Üniversitesi ile 131 yıllık mühendislik ve akademik bilgi birikimine sahip, tank motoru ve transmisyon sistemleri konusunda en yetkin Üniversitelerinden birisi konumunda bulunan Harkov Teknik Üniversitesi arasında ortaklık ve işbirliği anlaşması imzalandı.

Anlaşma törenine Ukrayna Eğitim Bakan Yardımcısı, yüksek düzeyli eğitim ve dışişleri bürokratları ile Türkiye'deki misyon şefleri katıldı.

Türkiye artık helikopter ve tank motoru yapabilecek

Anlaşma, National Technıcal Unıversity Kharkıv Polytechnic Institute (Ukrayna) Rektörü Prof. Yergev I. Sokol İle T.C. Anka Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Çelik tarafından İstanbul'da imzalandı.

Konu ile ilgili olarak Anka Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Hakan Sağlam, bu anlaşmanın Türkiye açısından devrim niteliğinde olduğunu, tamamıyla kendimize ait mili tank motor sistemlerinin Türkiye'nin bu konudaki dışa bağımlılığına son vereceğini ve ülkemizi stratejik açıdan üst seviyelere çıkartacağını söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)