Türkiye Dünya Kupası'na nasıl gider

KRALSPOR

A Milli Takımımızın lider Hırvatistan'ı Cenk Tosun'un golüyle 1-0 yenmesinin ardından grupta dengeler bizim lehimize değişti. Avantajı eline alan Ay-Yıldızlı ekibimiz kalan 2 maçını da kazanırsa en kötü ihtimalle ikinci olup play-off'a gidecek.

2 MAÇI KAZANIRSAK PLAY-OFF OYNAYACAĞIZ

6 takımın mücadele ettiği grupta bütün takımların ikişer maçı kaldı. Artık her şeyin belli olacağı son 2 maça avantajlı giren taraf, fikstürden dolayı biziz.

Grupta son oluşan puan durumuna göre Hırvatistan 16, İzlanda 16, Türkiye ve Ukrayna 14 puanda.

Türkiye Dünya Kupası'na nasıl gider

A Milli Takımımız Ekim ayında sırasıyla sahasında İzlanda ve deplasmanda Finlandiya ile karşılaşacak. İki rakibimizi de yenersek grubu 20 puanda tamamlayacağız.

Böylece direkt rakibimiz olan İzlanda, kalan 2 maçından birinde bize yenildiği için Kosova'yı yense bile maksimum 19 puan toplayarak bizim altımızda kalacak.

SON HAFTA UKRAYNA-HIRVATİSTAN

Fikstür avantajımız burada da devam ediyor. Direkt rakiplerimiz olan Hırvatistan ile Ukrayna grubun son maçında karşılaşacak. Son hafta maçı öncesinde Hırvatistan, Finlanda'yı yenerse 19, Ukrayna Kosova'yı yenerse 17 puan toplamış olacak.

Son hafta karşılaşacak bu iki rakibimizden en az biri puan kaybedecek. Hırvatistan kazanırsa puanını 22 yapacak, 20 puanlı Türkiye grubu ikinci bitirmiş olacak, Ukrayna kazanırsa bu kez Hırvatistan 19 puanla altımızda kalacak ve gol averajına göre grubu ya lider ya da 20 puanlı Ukrayna'nın arkasında ikinci bitireceğiz.

Ukrayna ile Hırvatistan'ın berabere kalması durumunda, Türkiye'nin 2 maçı kazanmasıyla 20 puana ulaştığını varsayarsak, Hırvatistan 20 puana çıkacak ve Türkiye ile aynı puana gelecek.

Türkiye ile Hırvatistan arasındaki sıralamayı genel averaj belirleyecek.

Tabii tüm bu ihtimallerin gerçekleşebilmesi için millilerin kalan iki maçı da mutlaka kazanması gerek.

Türkiye Dünya Kupası'na nasıl gider