Türkiye genelinde hava durumu - Video izle

Türkiye genelinde hava durumu - Video izle

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Sinop ve Ardahan çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in doğusunun yüksekleri ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara'da 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle, kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde ülkemizin iç ve doğu kesimlerinde yer yer yoğun olmak üzere sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Bursa, Yalova, Kocaeli ve Bandırma çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek. Rüzgar sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek.

EGE: Çok bulutlu; kıyı kesimleri ile Kütahya çevreleri aralıklı yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde sis ile birlikte yüksek kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, batısı aralıklı sağanak yağmurlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde sis, doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; akşam saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerde kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu; Sabah saatlerinde Rize ve Hopa, gece saatlerinde Samsun çevreleri yağmurlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı, doğusu çok bulutlu, öğle saatlerinde Hakkari ve Van çevreleri kar yağışlı geçecek. Gece ve yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu