Türkiye, rüzgar enerji santrali ihalesiyle rekor kırdı
ensonhaber.com

Rüzgar enerji santrali ihalesinde en düşük teklifi veren Alman Siemens ile Türk ortakları Türkerler ve Kalyon Ortak Girişim Grubu olmuştu.

Türkiye, rüzgar enerji santrali ihalesiyle rekor kırdı

YERLİLEŞME ADIMI

Türkiye enerjide dışa bağımlılığını bitirmek için milli ve maden politikasını hayata geçirdi. Yapılan yatırımlarla hem enerji ithalatı bitecek hem de teknolojide yerlileşme adımı atılacak.

Türkiye rüzgar enerji santrali ihalesiyle rekor kırdı VİDEO

"TÜRKİYE- ALMANYA İLİŞKİLERİNE ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK"

İhalenin önemine dikkat çeken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Bunun en önemli adımlarından bir tanesi, düne kadar rüzgârda yerli katkı payıyla kilovatsaat başına 10.3 dolar/cent alım maliyeti, tarihi bir rekorla 3.48 dolar/cente düşerek, bir dünya rekoru fiyatla gerçekleşti. Ben bundan, milletim adına, ülkem adına gurur duyuyorum Türkiye, bölge ve dünyaya en güvenli ve yatırım yapılabilir ülkelerin başında geldiğini ortaya koydu. Alman firmalarının cesur bakışı Türkiye - Almanya ilişkilerine önemli katkı yapacağını ortaya koymuştur " dedi.

Türkiye, rüzgar enerji santrali ihalesiyle rekor kırdı

DÜNYA REKORU KIRDI

Türkiye 3,48 sent'lik fiyatla dünya rekoru kırdı.Kamu desteğine rağmen hem benzer model uygulayan Güney Afrika, Brezilya, Meksika ve Almanya'ya büyük fark attı. Bu da Türk ekonomisine olan güveni ortaya koydu.