Türkiye'de AIDS hastasında artış
AA

Türkiye'de AIDS hastasında artış

Birleşmiş Milletler'in AIDS ile mücadele kuruluşu UNAIDS, son beş yılda her sene yaklaşık 1,9 milyon kişinin HIV virüsüne yakalandığını, Türkiye'de de vaka sayısında artış yaşandığını bildirdi.

UNAIDS'in yeni yayımlanan küresel raporunda son yıllarda AIDS ile mücadelede özellikle de anneden bebeğe HIV virüsü geçişinin durdurulmasında önemli aşama kaydedilmesine rağmen, HIV vakalarında düşüşün durduğuna dikkat çekildi.

Rapora göre, son beş yılda her sene yaklaşık 1,9 milyon kişi HIV virüsüne yakalandı ve Türkiye'de de AIDS hastası sayısında artış gözlemlendi.

Geçen yıl Orta Avrupa ve Kuzey Amerika'da yaklaşık 91 bin kişi HIV virüsüne yakalandığı belirtilen raporda, HIV vakalarının yarısından fazlasının ABD'de, dörtte birinden fazlasının ise Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Türkiye, İngiltere ve Kuzey İrlanda'da görüldüğü ifade edildi.

UNAIDS Genel Direktörü Michel Sidibe ise rapora ilişkin yaptığı açıklamada, HIV virüsünün yeniden yayılmaya başlaması durumunda salgını kontrol etmenin imkansız olacağı uyarısında bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)