Türkiye'de en çok yapılan estetik ameliyatlar

Türkiye'de en çok yapılan estetik ameliyatlar

Estetikte artık bütün tabular yıkıldı. Sadece kadınlar değil erkekler de her tür estetiğe artık açık.. Peki kadınlar ve erkekler en çok kime benzemek istiyor. Estetik cerraha giderken yanında kimin fotoğrafını götürüyor. Hürriyet Kelebek yazarı Melis Alphan, "Güzellik kısa süren bir saltanat(tı)" başlıklı yazısında Türkiye'deki estetik cerrahisini anlattı.

TÜRKİYE'DE 9. SIRADA

“Güzellik kısa süren bir saltanattır” diyen Victor Hugo, bugün yaşasa şüphesiz lafından dönecekti. Estetik cerrahi sağ olsun. 2015'te dünyada 55 milyon kişinin estetik operasyon yaptıracağı tahmin ediliyor. Türkler'in ise bu pastadaki dilimi kocaman. Estetik cerrahide yükselen değerin Türkiye olduğunu biliyor muydunuz? Dünya Estetik Plastik Cerrahi Derneği'nin (ISAPS) istatistiklerine göre, plastik cerrahinin en çok uygulandığı 25 ülke sıralamasında Türkiye, İngiltere, İtalya ve Fransa gibi ülkeleri sollayıp 9'uncu sıraya oturdu.

Hemen korkmayın. Yaratığa dönüşmüyoruz. Ben estetiğe karşı değilim, abartılısına karşıyım. Eğer kişiye kendini iyi hissettirecekse estetiği desteklediğim bile söylenebilir. Nitekim, Amerikan Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü'nden Prof. Dr. Reha Yavuzer hafta başında yaptığı toplantıda plastik cerrahide 2000'li yılların en önemli gelişmesinin abartılı ve yapay sonuç veren ameliyatlardan uzaklaşılması olduğunu söyledi. Yavuzer birçok ilginç veriyi de bizimle paylaştı. Size iki günde özetleyeceğim. Buyrun ilki...

İŞ ARASI ESTETİK MOLALARI NELER?

1- Botoks: 10 dakikada olup bitiyor. Sadece yüzdeki istenmeyen kırışıklıkların giderilmesinde değil, aynı zamanda terleme sorunu ve migren tedavisinde de kullanılıyor.

2- Dolgu: Verildikleri yeri doldurup kırışıklıkların azaltılmasında, çene ucunu ve elmacık kemiğini belirginleştirmede başvuruluyor.

3- Yağ hücrelerini parçalama: 20-40 dakika sürüyor. Yağ dokusunu parçalayıp incelme sağlanıyor.

4- Kimyasal peeling: Meyve asitleri kullanılarak yüz derisinin üst tabakası soyuluyor. Böylece lekeler ve yüzeysel kırışıklıklar azalıyor.

UZUN BİR HAFTA SONU AYIRIRSANIZ...

Endoskopik germe ameliyatları, meme büyütme, meme dikleştirme, kaş kaldırma, üst göz kapağı ameliyatı, ultrasonic liposuction ve lazer uygulamalarının iyileşme süreleri kısa.

2010'DA TÜRKLER EN ÇOK NE YAPTIRDI?

1- Burun ameliyatı: Diğer ameliyatlara göre açık ara önde. Bu nedenle tüm dünyada bu alanda pek çok Türk plastik cerrahın adı öne çıkıyor.

2- Meme küçültme

3- Liposuction: Kilo vermek için değil, bedene şekil vermek için yaptırılmalı.

4- Meme büyütme

5- Göz kapağı: Birincil sırada yüz yaşlanması için başvuru nedeni.

CERRAHİ DIŞI İŞLEMLERDE SIRALAMA NASIL?

1- Botoks: Yüzde 37

2- Dolgu: Yüzde 20

3- Lazer epilasyon: Yüzde 13

4- Yağ enjeksiyonu: Yüzde 6

ERKEKLERDE İLK 5

1- Burun ameliyatı

2- Liposuction

3- Jinekomasti (meme büyümesi) ameliyatı

4- Göz kapağı

5- Saç ekimi 2011'de silikon