Türkiye'de hangi kaçak sigara kaça satılıyor

Türkiye'de hangi kaçak sigara kaça satılıyor

ENSONHABER.com/ÖZEL Yeni yılla birlikte sigara fiyatlarındaki artış, kaçak sigara piyasasında da hemen kendini gösterdi. Kaçak sigara fiyatları piyasa fiyatlarının 3-4 TL aşağısında piyasaya sunuluyor.

PKK KATIR BAŞINA 7 DOLAR HARAÇ ALIYOR

Kaçak sigaraların Türkiye'ye sokulması ve dağıtımında, terör örgütü PKK'nın aktif olarak rol aldığı, devletin birçok istihbarat raporlarında belirtiliyor. Öyle ki PKK kaçak sigara taşıyan katırlardan, katır başına 7 dolar haraç alıyor. Kaçak sigaraların en çok üretildiği ülkeler ise İsrail ve Rusya.

"KAHROLSUN PKK DİYORSUNUZ, AMA KAÇAK SİGARA İÇİYORSUNUZ"

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, geçtiğimiz aylarda vatandaşlara kaçak çay, kaçak sigara ve kaçak benzin konusunda sert çıkmıştı. Cerrah, "PKK kahrolsun diyorsunuz, ama kaçak sigara ve çay içmekle PKK'ya destek veriyorsunuz." demişti.

KAÇAK SİGARALARIN GELİŞ ŞEKLİ

Öte yandan Türkiye'den sigara ithal eden komşu ülkeler, başta Irak, Suriye ve İran, sigaradaki Tekel bandrollerini değiştirip mavi bandrol takarak tekrar kaçak yollarla Türkiye'ye satış gerçekleştiriyor.

"KÜRT PARLAMENTİ"

Kaçak sigara pazarında Türkiye'de en fazla satılan kaçak sigara markası Prestige. 'Kürtler Parlamenti' olarak da bilinen sigaranın Türkiye'deki satış fiyatı 2.5 TL.

İşte Türkiye'de satılan kaçak sigaraların son satış fiyatları:

Parlament Uzun: 7 TL
Parlament Kısa: 6.5 TL
Winston :3.5 TL
Camel :4 TL
Brilliant :2.5 TL
United :2.5 TL
Marlboro Uzun: 6.5 TL
Marlboro Kısa: 6 TL