Türkiye'de yasağa rağmen 16,6 milyon tweet atıldı

Türkiye'de yasağa rağmen 16,6 milyon tweet atıldı

Sosyal medya analizi yapan Somera'nın araştırmasına göre; televizyonlardaki seçim programlarıyla ilgili de toplam 954 bin tweet atıldı.

GÜNLÜK TWEET SAYISI İKİYE KATLANDI

Yerel seçimler, yasakla birlikte 8,5 milyon adede düşen günlük tweet sayısını ikiye katladı. Siyasilerden en çok CHP İstanbul Büyükşehir belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile AK Parti Ankara Büyükşehir Başkan adayı Melih Gökçek hakkında tweet atıldı.

SARIGÜL 511 BİN KEZ TWEETLERE KONU OLDU

Büyükşehir belediye başkanlığı için adaylığını koyan isimlerin seçimden önceki 1 ayı kapsayan Twitter performanslarını ortaya koyan veriler yayınlandı. Verilere göre; CHP'nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül 511 bin kez tweetlere konu oldu. AK Parti İstanbul adayı Kadir Topbaş'tan bahsedilen tweetler ise 291 bin olarak gerçekleşti.

TOPBAŞ'IN TAKİPÇİLERİ SARIGÜL'DEN YÜZDE 50 DAHA FAZLA

Diğer yandan, Topbaş'ın takipçileri Sarıgül'ün takipçilerinden yüzde 50 fazla olunca zaman akışında görüntülenme sayılarında ise KAdir Topbaş 42 milyonla Sarıgül'ü geride bıraktı.

GÖKÇEK 1 MİLYON KEZ TWEETLERE KONU OLDU

Ankara'da ise Twitter'ı yıllardır aktif kullanan AK Parti Ankara adayı Melih Gökçek, 1,5 milyon takipçi ve son 1 ayda 1 milyon kez tweetlere konu olmasıyla lider konumunda bulunuyor..