Türkiye'den Alman vekillere İncirlik Üssü yasağı
ensonhaber.com

Türkiye hükümeti, Federal Meclis'teki Savunma Komisyonu üyesi vekillerin İncirlik Üssü'ndeki Alman askerlerini ziyaret etme talebini geri çevirdi.

Alman haber ajansı DPA, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nın Savunma Komisyonu Başkanı Wolfgang Hellmich'i konuya ilişkin bilgilendirildiğini duyurdu.

ALMANLARA TEBLİĞ EDİLDİ

Komisyon Başkanı Hellmich tarafından yapılan açıklamada, Türk hükümetinin bu kararı çarşamba günü Alman mercilere tebliğ ettiği bildirildi. Bu kararda Almanya'nın diplomatik pasaportlu bazı Türk askerlerinin iltica talebine olumlu yanıt vermesinin etkili olduğu belirtildi.

Hellmich bu kararın ardından Alman askerlerinin İncirlik Üssü'nden çekilmesi gerektiğini söyledi.

MERKEL: "ÜRDÜN BİR OLASILIK"

Almanya Şansölyesi Merkel, İncirlik'ten ayrılmayı düşündüklerini açıkladı, "alternatifleri değerlendiriyoruz. Ürdün bir olasılık"dedi.

Almanya Başbakanlık Sözcüsü Steffen Seibert de Alman milletvekillerinin İncirlik Üssü'ne girişine izin verilmemesini 'kabul edilemez' olarak niteledi. Seibert, ayrıca Almanya'nın IŞİD karşıtı uluslararası koalisyon kapsamındaki askeri personelini konuşlandırmak için 'alternatif lokasyon' arayışına gireceğini, en iyi teklifi de Ürdün'ün yaptığını söyledi.